in , , ,

Uzun Vadede Gelecek Vaat Edebilecek 5 DeFi Projesi

Kripto para uzmanlarının uzun zamandan beri söylediği altcoin sezonu yaklaşıyor çağrışımlarıyla birlikte pek çok kripto para yatırımcısı bunun gerçekleşmesi için heyecanlı bir şekilde bekleyiş halinde. Bitcoin’e rekor girişler (alımlar) görüldükten sonra, Ethereum’da performans olarak BTC’yi geride bırakan bir artış görüldükten sonra, yatırımcıların fonları diğer büyük ve küçük sermayeli varlıklara yönlendirmeye başlamasını bekleyebiliriz. Şu anda devam eden olumsuz piyasa şartlarına göre kripto para sektörü yeni bir boğa öncesi son hazırlıklarına başlıyor olabilir.

Bugünlerde devam eden olumsuz hareketlerden sonra yeni bir yükselişle birlikte altcoin tarafında da bazı varlıklar her zaman diğerlerinden daha iyi performans gösterecektir. Hangilerinin piyasalardan daha iyi performans göstereceğini belirlemek, temel analizin devreye girdiği yerdir. Yatırımcıların benimsenmesi ve uzun vadede kalıcı olma şansı yüksek olan projeler, sağlıklı geri dönüşler için en iyi fırsatlardan bazılarını bizlere sunar. Bizlere düşen ise bu fırsatları iyi değerlendirip ona göre bir yol haritası hazırlamak.

DeFi

Bildiğiniz üzere kripto çılgınlığı yavaşlama belirtisi göstermiyor. Bitcoin ve Ethereum için yıla rekor kıran bir başlangıcın ardından Hathor Network (HTR), Venus (XVS) ve Cardano (ADA) gibi altcoinler de güzel bir başarı hikayesi yazdı. Bazı uzmanlar, BTC balonunun bu yılın başında patlayacağını, altcoin piyasasında negatif dalgalanmalara yol açacağını ve 2017 yılına benzer bir kitlesel satışları tetikleyebileceği öngörüsünde bulundu ve şu sıralar bu öngörü piyasalara korkunun yayılmasına sebep oldu. Bununla birlikte, Dogecoin’in aya yolculuğu ve Tesla’nın BTC’ye yaptığı 1,5 milyar dolarlık yatırım gibi haberler, Bitcoin’e olan küresel ilginin diğer altcoinlerle ilgili pazar farkındalığını artırmasıyla altcoinler için de iyi bir haber niteliği taşıdı. Bitcoin oyununa geç kaldıklarını hisseden ve sonuç olarak dikkatlerini altcoinlere çeviren birçok yatırımcı var. Neyse ki, kripto para birimlerine olan ilginin devam etmesi, BTC’ye karşı bazı heyecan verici alternatiflere yol açtı. Bununla birlikte, ne arayacağınızı bilmiyorsanız en çok vaat eden DeFi ve altcoin projelerini belirlemeye çalışmak sizler için zor olabilir. İşte bu noktada sizlere 2021 yılında gelecek vaat edebilecek 7 DeFi projesini tanıtmak isterim.

1. Elrond (EGLD)

Elrond (EGLD), benzersiz parçalama mekanizması sayesinde saniyede 100.000’e varan çok yüksek işlem hızları sunan bir blockchain platformu olarak 2020 yılında kendi ana ağında piyasaya sürüldü. Diğer birçok çözüm, kendi parçalarına özgü işlemleri işlemek için ağı düğüm gruplarına ayırır. Ancak Elrond, Adaptive State Sharding adlı daha bütünsel bir yaklaşım benimsiyor. Mevcut düğümlerin sayısını ve ağ kullanım seviyelerini dikkate alarak düğümleri parçalar, işlemler ve blok zinciri verilerini gruplandırır. Bu yaklaşım, merkeziyetsizlikten ödün vermeden verimi önemli ölçüde artırır.

Elrond tokeni’nin değeri, kısa süre önce piyasa kapitalizasyonunda 2 milyar doları aştı. Platformda 90.000’den fazla aktif hesap, ağda 2.000’den fazla doğrulayıcı var ve merkeziyetsiz uygulamalar oluşturmak için 115 işletme ve start-up’lar kurdu. Ancak, proje ekibi bununla yetinmiyor ve 2021 yılında 100 günlük hiper büyüme için iddialı planların ana hatlarını çiziyor ve bir milyar kullanıcıyı daha devreye almayı hedefliyor.

2. Reef Finance (REEF)

Reef Finance (REEF), merkeziyetsiz finansal fırsatları keşfetmek isteyen zincirler arası bir DeFi işletim sistemi olarak tasarlandı. Teknolojiyi kullanıcı deneyiminden ayrı tutarak DeFi’ye erişimi demokratikleştirmeyi ve kullanıcıların katılmak için tüm iç işleyişleri anlamalarının gerekmediği daha başlangıç ​​dostu bir ortam yaratmayı amaçlamaktadır.

Proje, kullanıcılara çeşitli özellikler sunar. Akıllı borç verme, borçlanma, stake etme ve madencilik hizmetleri sunan bir likidite toplayıcı ve getiri motoru olarak hizmet eder. Manta DEX’in likiditesini dahil etmek için Manta Network ile işbirliği yaptı. Reef tokeni; yönetişim katılımı, stake etme, getiri dağıtımı dahil olmak üzere çeşitli avantajlar ve hizmetler sağlar ve ayrıca ücretlerin ödenmesi için para birimi görevi görür.

3. Bluzelle (BLZ)

Bluzelle (BLZ), blockchain tabanlı uygulamalar için merkezi olmayan bir veri depolama ağıdır. Şimdiye kadar, dApp’ler, dApp ile ilgili verilerin depolanması zincir dışı tutulurken, token basımı ve zincir üzerinde gerçekleşen işlemler ile bir blok zinciri kullanabilecekleri için sınırlıydı. Bunun nedeni, Ethereum gibi bir blok zincirinde veri depolamanın aşırı derecede pahalı olmasıdır. Bu nedenle çoğu geliştirici, AWS gibi merkezi depolama çözümlerini kullanır. Ancak bu, dApp verilerinin blok zincirlerinin güvenlik ve sansüre karşı direncinden yararlanmadığı anlamına gelir.

Bluzelle, katılımcı düğümlerin depolama kapasitelerini ağa sağladığı birlikte çalışabilir, merkeziyetsiz bir veritabanıyla bu sorunun üstesinden gelir. Bunun karşılığında, depolamayı kullananların ödediği ücretlerden (merkezi veri depolama şirketleri tarafından alınanlardan çok daha rekabetçi ücretler) pay alma hakkına sahip olurlar. Bluzelle ekosistemine erişmek için kullanılabilen BLZ tokeni, önde gelen borsalarda zaten mevcuttur. Bluzelle, 3 Şubat tarihinde ana ağına geçti. Proje, Polkadot’ta dApp geliştiricilerine hizmet sağlamak için Web3 Vakfı ile bir işbirliği kurdu.

4. Clover (CLV)

Clover (CLV), Bithumb Global tarafından desteklenen hepsi bir arada bir DeFi platformu sunan bir Polkadot parachain’dir. Geliştiricilerin modüllere ve uygulamalara katkıda bulunmasına açıktır ve farklı uygulamalarda aynı işlevselliği yeniden kodlama çabasını tekrarlama ihtiyacını azaltır. Clover; açık platformun yanı sıra, merkeziyetsiz token swapları, borç verme ve cüzdan gibi standart özelliklere sahip birkaç şirket içi uygulama başlatmayı planlıyor.

CLV tokeni, platformla ilgili kararlara katılmak ve katılmak için kullanılan bir yardımcı program ve yönetişim tokenidir. Projenin Bithumb’dan destek almasına rağmen, Clover’ın Bithumb dışında borsalar da dahil olmak üzere diğer ortaklarla aktif olarak çalışmayı amaçlayan açık bir ekosistem olması amaçlanıyor. Bithumb, zincir içi transferlerin mümkün olmadığı zincirler arası işlemler için bir gözetim çözümü sağlayacaktır. Örneğin, Clover Ethereum Sanal Makinesi ile uyumludur ve ERC-20 ve DOT varlıkları arasında güvenilir iki yönlü sabitleme sağlar.

5. Elastos (ELA)

Elastos (ELA), internet için güvenli merkezi olmayan bir işletim sistemi olarak faturalandırılır. Merkezi olmayan uygulamalar ve internet arasında bir katman görevi görür. Bu nedenle, uygulamalar internet bağlantısıyla gelen kötü niyetli saldırı risklerine maruz kalmaz. Ayrıca, kullanıcının açık izin olmadan uygulamanın güvenilmeyen herhangi bir kaynağa bağlanamayacağından emin olarak tüm iletişimleri doğrulaması gerekir.

Platform halihazırda bir ana zincir ve dApp’ler için çözümler sağlamaya adanmış birkaç yan zincir işletmektedir. Ana zincir, BTC ile birleştirilmiş ve Bitcoin’in hash oranının %50’sinden fazlasına sahip olan ELA tokeni ile güvenli ödemelerle ilgilenir. Ayrıca bir dijital kimlik yan zinciri ve EVM uyumlu bir akıllı sözleşme yan zinciri vardır. Elastos, Dünya Ekonomik Forumu ile birlikte çalışan özel bir grup blok zinciri projesinin parçası olarak yakın zamanda Hedera Hashgraph ve ConsenSys’e katıldı. Global Innovators Community olarak adlandırılan grup, teknolojiyi kullanarak küresel değişikliklere ulaşmayı hedefliyor.

Genel açıklama: Burada ele alınanlar “Yatırım Tavsiyesi Değildir”. Herhangi bir şeye yatırım yapmadan önce kendi araştırmanızı yapın.

**Kripto paralar hakkında; merak ettikleriniz, öğrenmek istedikleriniz, soru-cevap, güncel analizler için Telegram kanalımızda bizi takip edin ve iletişimde kalın. KoinSaati’nin Telegram Kanalına katılmak için tıklayınız.

Batuhan Görbulak tarafından yazıldı.

Hacettepe Üniversitesi Almanca Mütercim Tercümanlık bölümünden mezun olduktan sonra kendisini çeviri ve yerelleştirme alanlarında geliştirdi. Farklı şirketlerde serbest çevirmenlik yapmakta olan Batuhan, 2020’de kripto paralar ile tanışmasıyla birlikte iş ağını genişleterek FinTech alanında birçok projenin çevirisinde tecrübe kazandı. Son 1 senedir çalışmalarını FinTech alanına yoğunlaştırarak Blockchain'i keşfetme yolunda çalışmalarını genişletiyor ve şimdilerde ise koinsaati.com'da co-founder ve "chief editor" olarak aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Nano Teknoloji Nereye Gidiyor?

Staking, cüzdan, bitcoin

Ödeme Aracı Olarak Bitcoin: Henüz Hazır Değil!