in ,

Üstad Splinter ile Bir Örnekle Temel Analiz Dersi

Üstad Splinter

Temel analizci ve gem avcısı Üstad Splinter, takipçileri için bir örnekle beraber temel analiz ve inceleme nasıl yapılacağından bahsetti.

Kripto ve blockchain dünyası ile ilgili daha fazla bilgi edinmek veya yüksek potansiyellere sahip gem’lerden haberdar olmak için Üstad Splinter’ın Twitter hesabını takip edebilirsiniz veya Üstad Splinter Bilgi Analiz Telegram duyuru kanalına katılabilirsiniz.

Hazırsanız, başlayalım:

Bu Temel Analiz Nasıl Yapılır dersimiz için örnek olarak Hyve (HYVE) projesini ele alalım.

Bir freelancer projesi olduğu için dış dünyadan verileri UTU (UTU) ile çeker, Pundi X (PUNDIX) ile ödeme zincirini kullanır ve Bridge Mutual (BMI) ile sigorta poliçeleri yapar. Böylece tüm bu projeler bir zincir gibi birbirini simbiyotik ilişki ile beslerler.

Mesela Hyve (HYVE) projesini inceleyeceğiz. Global gruba gider ve aktif mi diye bakarız. Github yani kodlamalarına bakarız sık güncellemeler var mı diye. Aylık ilerleme raporuna bakarız, bir de gidip holder sadakatine bakarız. Ne kadar uzun süre holder var ise, projeye olan güven o kadar sağlamdır.

Sonra elimize bir kağıt alıp puanlarız. Mesela, kullanım alanı, ekip çalışması, Github çalışmaları, sosyal medya, holder sadakati, likidite, ilerme raporları. Bu alanlarda bir rating veririz ve kendimize bir sepet yaparız. Mesela ben Hyve (HYVE) projesine 100 üzerinden 75 veririm.

Bir de hedefimizi iyi belirlemeniz lazım. Mesela Casper Network (CSPR) bir akıllı sözleşme platformudur. Buradan 100x yapabilir mi, o ihtimali var. Ancak, HYVE’ın 100x yapması çok zordur. HYVE için 3x 5x 10x hedefler konabilir marketcap değerine göre.

Örneğin, HYVE’da nerelerden puan kırdım?

  • Likiditesi yeterince yüksek değil
  • Partnerlikler halen yetersiz
  • Marketing’i zayıf
  • Sosyal medya ve topluluk etkileşimi çok kuvvetli değil

Ancak; yazılım, düzenli ilerleme ve muadillerine oranla büyüme potansiyeli yüksek.

Ufak bir temel analiz dersi yapmış olduk böylece Hyve (HYVE) üzerinden. Gerçekçi bir satış hedefi koymazsak çuvallarız.

Mesela 12 milyon dolar marketcap değerine sahip HYVE için satış hedefleri belirleyelim.

Muadili bir proje olan Kyber Network Crystal (KNC) marketcap sıralamasında 341. sırada. 2x’de %33’ünü, 4x’de de bir %33 daha satabiliriz. Geri kalanını da moon için beklerken staking’e koyabiliriz. Süre de ekibin performansı ve yol haritasına göre hesaplanır. 1 ay – 3 ay – 6 ay gibi.

Hyve (HYVE) gibi projelerde alım yaparken şuna dikkat etmeliyiz. Market derinliği çok yüksek olmadığı için HYVE gibi coinleri ya parçalı alırız ya da emir koyar bekleriz. Yoksa slippage bizi mağdur eder ve %5 daha pahalı alırız market üstünden.

Örneğin, çok kuvvetli bir partnerlik varsa ve o partner laf olsun diye değil de gerçekten bir altyapı sağlıyorsa o projeden ümidimiz artabilir. HYVE için mesela Pundi X ve EQIFi projelerinin CEO’ları Hyve’ın advisory yani danışmanlık board’ında. Demek ki, Hyve’ın network anlamında bir sıkıntısı yok; sadece ağır işleyen bir proje.

Kriptoparalar ve blockchain hakkındaki her türlü sorunuz için telegram kanalımıza davetlisiniz. Kanala katılmak için tıklayınız.

Ripple, Liquidity Hub Başlatıyor

Bitcoin

Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Litecoin (LTC) Teknik Analizi | 11 Kasım 2021