in

Türk Kripto Fenomenleri Bu Hafta Neler Konuştu? | 19 Eylül 2021

Türk Kripto Fenomenleri

Kripto piyasası bu hafta geçen haftaya nazaran ani bir gelişme yaşamadı. Piyasa nötr görünümünü sürdürdü. NFT hype’ı ivmesini kaybetmiş gibi görünüyor. Bitcoin ise genellikle 45,000-48,000 USD aralığında gezinirken Ethereum, 3,500 USD yakınlarında seyretti. Peki piyasada bu görünüm devam ederken Türk kripto fenomenlerinin gündeminde neler vardı? Her hafta yaptığımız gibi bu hafta da seçtiğimiz 6 fenomen üzerinden piyasanın nabzını tutuyoruz.

Tobby Kitty

Tobby Kitty bu hafta attığı bir flood’da orijinal Etherrocks’tan bahsetti. Bazı Etherrocks’ın ücretsiz olduğunu ve bunun bir fırsat olabileceğini yazdı. Bunun yanı sıra yine NFT’leri konu aldığı bir tweet’inde ERC-721 standardının verimsiz olduğuna dikkat çekti. Bir başka tweet’inde ise merkeziyetsizliği konu aldı. Kriptoda herhangi bir proje merkeziyetsiz olmadığı durumda bunun sisteme aykırı olduğunu söyledi. Son olarak bu hafta gündemdeki konulardan birisi de FTX transferleriydi. Bu konu hakkında da bir flood yazarak takipçilerini bilgilendirdi.

Üstad Splinter

Temel analiz alanındaki bilgisi ve verdiği gemlerle ünlenen Üstad Splinter bu hafta da temel analiz alanında sık sık bilgilendirici tweet’ler attı. Attığı bit tweet’te token kilit takviminin önemine dikkat çekti. Bu hafta takipçilerine paylaştığı gemler ise $OPCT, $IXS, $EQX ve $QRDO olarak öne çıktı. Bunun yanı sıra The Economist’in kapağını paylaşarak “Artık kimse defilere kayıtsız kalamaz” yazdı. Yine temel analiz alanında önemli bir konu olan “Certik Audit”in ne olduğuna dair bir makale paylaştı.

Gündemine aldığı bir diğer iki proje ise ADA ve DOT olarak öne çıktı. Bu projelerin boğa koşusu olmadan önce takipçilerine projeler hakkında bilgilendirici tweetler attı ve bunun önemine dikkat çekti. Bunun yanı sıra temel analiz bilgisi verdiği bir başka tweet’inde “Temel analiz; tokenomi, muadil projelerle mukayese, ekibin şeffaflığı ve geçmişi, likidite, pr marketing gücü, işlevsellik, reel life use gibi kriterlerle değerlendirilmelidir.” yazdı.

Rookie

Rookie bu hafta takipçileriyle $SOL, $KEEP, $QUICK ve $ATOM grafiklerini paylaştı. Bunun yanı sıra geçtiğimiz hafta gündeminde olan $EQX gündemde kalmaya devam etti. Gündemindeki diğer projeler ise KAKA NFT ve Shirtum oldu. Son olarak $MINA için güzel bir alım fırsatı verdiğini söyledi.

Kerem Muçe

Kerem Muçe daha önce videosunu çektiği EnjinStarter projesinin IDO’sunu takipçilerine duyurdu. Bunun yanı sıra Holoride projesi için “heyecan verici” dedi. Gündemindeki bir başka proje ise Realm oldu. IDO’sundan bu yana 30x’leri gördüğünü söyleyerek projeye dikkat çekti. Kollect Cards projesi için ise bölgede merkez olma yolunda ilerlediğini söyledi. Son olarak Youtube kanalında yayınladığı Tezos, Polkadot ve Bitcoin videolarını takipçileriyle paylaştı.

Kerim Kalender

Kerim Kalender bu hafta The Economist kapağını gündemine taşıyan fenomenlerden birisiydi. Kapağı “The Economist’in bu kapağı bana ürkütücü geldi açıkçası.” yazarak paylaştı. Bunun yanı sıra yine kar alma konusunda takipçilerini uyardı. “Kar ettikten sonra yeni işlem açma hastalığını yenmelisin. Aceleyle yaptığın alımlardan para kazanma şansın çok düşük.” dedi. Gündemindeki bir başka konu ise MasterCard’ın NFT çıkarması oldu. Son olarak yaptığı bir ankette çoğunluğun parasının %100’ünün altcoinlerde olması sonucunun çıkması üzerine ise “Düşüşlerden yararlanamayacak %70’lik bir kesim var. Bu çok acı bir tablo. Bunu düzeltmemiz lazım. Böyle olmaz.” dedi.

Erkan G

Erkan G bu hafta KAKA NFT projesi hakkındaki temel analizini paylaştı. Bunun dışında daha önceden paylaştığı “Taproot Nedir?” başlıklı flood’unu RT yaparak tekrar gündemine aldı. Integritee, VENT, Holoride gündemindeki diğer projeler olarak öne çıktı. Bunun yanı sıra bir başka tweet’inde “Lauch öncesi sizlere anlattığım $LITH ekosistemi önemli oyuncuların katılımıyla genişlemeye devam ediyor.” dedi.

Kriptoparalar ve blockchain hakkında; her türlü sorunuz için telegram kanalımıza davetlisiniz. Kanala katılmak için tıklayınız. 

Semih Yiğit tarafından yazıldı.

Galatasaray Üniversitesi'nde Ekonomi bölümü öğrencisi olan Semih, Fransızca ve İngilizce dillerine hakimdir. Blokzinciri, merkeziyetsiz finans, teknoloji ve yazılım alanlarında kendini geliştirmekte ve bu alanlarda içerikler üretmektedir.

Bitcoin

Blokzincirinde “Ölçeklenebilirlik” Gerçekte Ne Anlama Geliyor?

Binance US, Piyasa Manipülasyonu Şüphesiyle Soruşturma Altında