Kriptopara piyasasında bir haftayı daha geride bıraktık. Her hafta olduğu gibi bu hafta da Türk kripto fenomenlerinin gündemini sizler için derledik. Bu yazımızda, sizin için seçtiğimiz 5 fenomen üzerinden bu haftaki gündemi irdeledik.
Celil Öztürk
Celil Öztürk bu hafta, 2021 top 20 gas tüketicileri verilerine göre DeFi protokollerinin gözle görülür üstünlüğü olmasına değindi. Bununla birlikte takipçileri ile kriptoda hangi politik çizgidesiniz konu başlıklı bir quiz paylaştı. Çeşitli verileri mercek altına alan Celil Öztürk, bu sefer de 2021 yılında kripto varlık piyasası fonlama süreçleri ve bu süreçlerin ulaştığı toplam piyasa değerine ilişkin istatistikleri paylaştı. Aynı zamanda ilerleyen günlerde, 2021 yılında NFT satışlarıyla ilgili oldukça fazla haber yapılmasına değindi. Celil Öztürk haftayı, vatandaşlık NFT’si hakkında çeşitli düşüncelerini paylaşarak kapattı.
DappRadar’ın sağladığı veriler tartışmaya açık olsa da bu konuda en iyi platformlardan biri.
2021’de 25 milyar dolarlık NFT satışı DappRadar verisi olarak Reuters’a haber olmuş.
Dove Metrics verisine göre de NFT girişimleri 5 milyar dolardan fazla fon toplamıştı. https://t.co/UYRmGZblf4
— Celil Öztürk (@cybrspcffrs) January 13, 2022
Smart Contract
Smart Contract haftaya, Solana ve Ethereum üzerinde bir NFT koleksiyonu oluşturma arasındaki farkları, detaylı bir şekilde anlattığı tweet dizisi ile başladı. Bununla birlikte Etherscan’in artık botları, arbitraj botu olan “MEV BOT” olarak etiketlediğini takipçileri ile paylaştı. Haftaya kod istismarı ile ilgili haberlerle devam eden Smart Contract, verdiği bir örnek ile projenin Whitepaper’ı ve kodunun aynı olamayabileceğine değindi. Bununla birlikte NFT’nin amatör müzik yapanlar için ciddi bir avantaj sağlayabileceğini söyledi.
???? https://t.co/H7lD3aEcVq , yeni müzik sanatçıları ile henüz oluşmamış hayranlarını NFT de buluşturan bir yapı#NFT, amatör müzik yapanlar içinde ciddi bir avantaj olabilir????
Şimdiye kadar hiç bilinmeyen 20 şarkıcı, platform da $200k fon topladı,bunu NFT altyapısı ile yaptı
— Smart Contract (@KumpirMafyas) January 15, 2022
Kerem Muçe
Kerem Muçe haftaya, Polkadot parachain’lerinin “birlikte çalışılabilirlik” kavramı için oldukça önemli olduğuna değinerek başladı. Büyük yatırımcıların şu an için layer1 ‘leri daha fazla önemsediğinden bahseden Kerem Muçe, layer1 ve layer2’lerin de bulunacağı bir portföy yaratmanın avantajlı olabileceğini söyledi. Bununla birlikte bu alandaki tüm start-up’lerin trendlere ayak uydurmasının önemine değinmeyi de ihmal etmedi.
Herkesin şunun da farkında olması gerekir. Bu alandaki projeler startup ve bu startupların getirdiği tüm bu gelişmeler yeni, teknolojik ve hala daha başlangıç aşamasında.
Bu yüzden trendler çok hızlı bir şekilde değişebiliyor. Buna ayak uydurmak önemli.
— Kerem Muçe (@hodlturk) January 15, 2022
Tobby Kitty
Tobby Kitty, örnek bir grafik sunarak “2012-2013’te Hashrate-Fiyat fiyat ilişkisi doğru orantılı iken 2014 ve devamında aradaki ilişki kayboluyor.” dedi. Bununla birlikte gas, gas limit, gas fee, gwei kavramlarını anlatan oldukça detaylı bir tweet dizisini takipçileri ile paylaştı.
Dediğimin tam üstüne geldi..
Grafiğe iyi bakın 2012-2013te Hashrate – Fiyat arası doğru orantılı iken, 2014 ve devamında aradaki ilişki kayboluyor.
Fiyatın düşmesine rağmen HashRate hep artıyor.
HashRate Bitcoin için önemli bir güven endeksidir, doğru. Ama fiyattan artık kopuk https://t.co/K7IgMub8Gf
— tobbykitty.eth ???? (@TobbyKitty) January 10, 2022
Üstad Splinter
Üstad Splinter haftaya, NFT gaming platformu Gamestar’a, ABD’li komedyen Steve Harvey’nin yatırım yapıp ortak olması haberi ile başladı. Bununla birlikte gündeminde Bitcoin $BTC, Oasis Network $ROSE, Near $NEAR, Harmony $ONE, Fantom $FTM, Terra $LUNA, Solana $SOL, Polkadot $DOT, Polygon $MATIC, Celer Network $CELR, Lithium Finance $LITH, CheersLand $CHEERS gibi projeler olan Üstad Splinter, hafta içerisinde çeşitli NFT gaming projelerine de değindi. Aynı zamanda takipçilerini, bir token’in gem olması için sağlaması gereken koşullar hakkında bilgilendirdi.
- Bu da ilginizi çekebilir: CheersLand, IGO’lar için Yeni Tier Sistemini Duyurdu
ekip anonim değilse,
certik auditi varsa,
henüz bir cex listelemesi gelmemişse,
pekçok legit ortaklığı varsa,
tokenin vestingi bitmişse,
tokenin çok fazla kullanım alanı varsa,
baskılayıcı balinası yoksa.
marketcap 2-3 milyon dolar altıysa
o tokene gem diyebiliriz.— üstad splinter (@ustadsplinter34) January 16, 2022
Kriptoparalar ve blockchain hakkındaki her türlü sorunuz için telegram kanalımıza davetlisiniz. Kanala katılmak için tıklayınız.