in ,

Taraxa (TARA) Hakkında Her Şey

Taraxa, gayri resmi işlemleri güvenilir hale getirerek bu işlemlerin denetlenmesi amacıyla oluşturulmuş halka açık, hızlı ve ölçeklenebilir bir Layer-1 katmanıdır.

Yenilikçi bir Layer-1 olan Taraxa, kamu defteri ile itibarı her insan ve makine için erişilebilir kılmayı amaçlar. Taraxa’nın benzersiz Layer-1 ağı, güvenlikten ve merkeziyetsizlikten ödün vermeden, hızlı ve düşük maliyetler ile ölçeklenebilir. Taraxa’nın temel amacı, gerçek dünya sorunlarını ele almak için merkeziyetsizlik ve yapay zekanın gücünü kullanmaktır.

Taraxa Ekibi

Taraxa projesinin kurucu ortakları arasında Steven Pu ve Justin Snapp yer almaktadır. Alanında uzman birçok isimle çalışan Taraxa’nın yatırımcıları arasında ise MW Partners Group ve LongHash Ventures bulunmaktadır.

Taraxa Nasıl Çalışır?

İnsanlar ve cihazlar sürekli olarak veri üretir, fakat bunun %80’den fazla gayri resmidir ve izlenemez. Resmi olmayan işlemsel ve etkileşimsel veriler yapılandırılmamış, doğrulanamaz ve güvenilmesi imkansız olarak kalır.

Taraxa projesi, gayri resmi veri toplamayı ve analitiği merkezden uzaklaştırarak imzalı taahhütler ve amaca yönelik teknolojileriyle gayri resmi verileri izler ve güvenilir hale getirir.

Taraxa’nın benzersiz t-Graph konsensüsü, blok zinciri teknolojisini güvenlikten veya merkezilikten ödün vermeden ölçeklendirmek için blockDAG, anchor chain ve eşzamansız bir PBFT kullanır.

Taraxa’nın Öne Çıkan Özellikleri

  • EVM Uyumlu Ağ: Taraxa, EVM uyumlu bir ağdır. Kullanıcılar, Ethereum dApp’lerini yalnızca birkaç adım ile Taraxa ağı üzerinde dağıtabilirler.
  • Düşük Maliyetli İşlemler: Taraxa ağında işlem maliyetleri neredeyse sıfıra yakındır. Bu da kullanıcıların ağı tercih etmesine neden olur.
  • Ağ Tıkanıklığı Yok: Neredeyse anında işlem gerçekleştirebildiğiniz TARA ağında 4 saniyeden kısa sürelerde işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra Taraxa, kullanıcıların stake etmelerine de olanak sağlar.
  • Gerçek Yerelleştirme: Taraxa, herkesin doğrulayıcı olabileceği izinsiz bir ağdır.

kripto blockchain

Yapay zeka özellikli Web ekosistemine sahip olan Taraxa’nın sunduğu diğer özellikler ve uygulamalar ise şunlardır:

  • Hype: Ölçülebilir ve doğrulanabilir sonuçlarla Web3 ekosistemleri için otomatikleştirilmiş sosyal kampanyalar sunar.
  • TrendSpotter: Trendleri trend olmadan önce keşfederek oyunun bir adım önünde olmanızı sağlar. (Bu özellik ağa yakın zaman içnde eklenmiş olacak.)
  • Echo: Yapay zeka destekli merkeziyetsiz analiz ağıdır. Hype ve trendSpotter’ı destekler.
  • Chainlink: Taraxa, anlaşmalarda kronolojiyi uygulamak için Chainlink ile birlikte çalışır.
  • HerbSwap: Taraxa tarafından desteklenen 1. merkeziyetsiz borsa ve otomatik piyasa yapıcıda ticaret yapmanıza ve kazanmanıza olanak sağlar.
  • NFTs2Me: Sıfır kodlama becerisiyle bir NFT koleksiyonu oluşturmanız imkan sağlar.
  • Explorer: Çekirdek geliştirme ekibi tarafından oluşturulan Taraxa’nın Layer-1 blockchain tarayıcısıdır.

TARA Staking

  • Toplam Stake Miktarı: 1.619 Milyon TARA
  • Staking Getirisi: %17,6
  • Doğrulayıcı Komisyonu : 2.0 %
  • Staking Oranı: %41,6

TARA İstatistikler

Toplam arzı 10,215,692,239 olan TARA’nın dolaşımdaki arzı ise 2,947,386,383’tür. TARA, bu zamana kadar gördüğü en yüksek fiyat olan 0.077 dolar seviyesini 22 Mart 2021’de görürken, en düşük fiyat olan 0.00059 dolar seviyesini ise 24 Aralık 2022’de görmüştür.

TARA Nasıl Alınır?

KuCoin, Gate.io, CoinEx, MEXC ve AscendEX üzerinde listelenen TARA tokeni, yine bu kripto varlık alım satım platformları üzerinden kolaylıkla alabilir, satabilir ve elinizde tutabilirsiniz.

Kripto paralar ve blockchain hakkındaki her türlü sorunuz için telegram kanalımıza davetlisiniz. Kanala katılmak için tıklayınız.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

Hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan bu içerik, genel anlamda bilgi vermeyi amaçlamakta olup; bu içeriğin, yatırımcıların alım satım kararlarını destekleyebilecek yeterli bilgileri kapsamayabileceği dikkate alınmalıdır. Bu sayfalarda yer alan çeşitli bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan KoinSaati sorumlu tutulamaz. 

Onur Çaliş tarafından yazıldı.

Beykent Üniversitesi, Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünden 2020 senesinde mezun oldum. Başkent İletişim Akademisi'nde Diksiyon, Sunuculuk ve Spikerlik eğitimi aldım. Stajımı China Radio International bünyesinde tamamladım. Kripturk ile başladığım profesyonel çalışma hayatıma Bitlo Teknoloji ve Coinkolik ile devam ettim. Şu anda ise Koinsaati çatısı altında editörlük ve sunuculuk yaparak devam etmekteyim.

Hashrate Nedir?

INO

Farklı Projelerin NFT’ler için Sunduğu Özellik ve Çözümler