in ,

SWIFT ve Chainlink Ortaklık Kurdu

Swift, kamu ve özel blok zincirlerinin entegrasyonunu test etmek için bazı bankalar ve Chainlik ile ortaklık kurdu. 

Uluslararası finansal mesajlaşma hizmeti SWIFT, küresel bankacılıkta blok zinciri entegrasyonuna yönelik önemli bir adım olarak Chainlink ile ortaklık kurdu. Ortaklık, kamu ve özel blok zincirlerinin birbirine bağlanmasını test etmeyi amaçlıyor.

Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT), önceki blok zinciri denemelerini genişletmek için bu projeyi başlattığını açıkladı. Blok zinciri ile ilgili çalışmalara 2022 yılında başlayan SWIFT, bu süreçte finans sektöründe yer alan özel blok zincirlerin ve tokenize varlıkların işlevini inceledi. 

Chainlink’in Çapraz Zincir Birlikte Çalışabilirlik Protokolü (CCIP), SWIFT tarafından bu hedef ulaşılmasına yardımcı olmak için seçildi. SWIFT’in menkul kıymetler stratejisi başkanı Jonathan Ehrenfeld, kararın artan bir kurumsal ilgiyi yansıttığını öne sürdü. Ehrenfeld’e göre kurumlar, Ethereum gibi izinli ve halka açık blok zinciri ağları aracılığıyla müşteri ihtiyaçlarını karşılamak istiyor. 

Chainlink’in bu ortaklıktaki rolü, bankacılık ve finansal piyasa altyapısında varlık tokenizasyonunun geniş ölçekli kabulüne işaret eden bir kurumsal hesap soyutlama katmanı sağlamayı içeriyor. 

Chainlink’in kurucu ortağı Sergey Nazarov, bu eğilimin blok zinciri endüstrisini on kat genişletebileceğine inandığını söyledi. Chainlink’in oracle ağı ile aynı güvenlik modelini kullanan CCIP, yedi trilyon doların üzerinde bir değeri yönetiyor. SWIFT, mevcut bankacılık sistemlerini optimize etmek için bu güçten yararlanmayı hedefliyor. 

SWIFT’in İnovasyon Baş Sorumlusu Tom Zschach, Chainlink’i uygun maliyetli küresel banka entegrasyonuna giden bir yol olarak gördüğünü belirtti. 

Tom Zschach, yaptığı açıklamadanın devamında ise şu ifadeleri kullandı: “Böylesine parçalı bir ekosistemde, finans kuruluşlarının her bir platforma ayrı ayrı bağlanması mümkün olmayacaktır. Bu nedenle topluluk, küresel olarak farklı platformlara erişimi mümkün kılacak bir birlikte çalışabilirlik modeli geliştirmek için SWIFT ile birlikte çalışıyor. Tek bir hakim blok zincir ağı olması pek olası değil. Her biri kendi özel yetenekleri ve gereksinimleri ile farklı müşteri segmentlerine hizmet veren çok sayıda platformun ortaya çıkmasını bekliyoruz.” 

Kripto paralar ve blockchain hakkındaki her türlü sorunuz için telegram kanalımıza davetlisiniz. Kanala katılmak için tıklayınız.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

Hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan bu içerik, genel anlamda bilgi vermeyi amaçlamakta olup; bu içeriğin, yatırımcıların alım satım kararlarını destekleyebilecek yeterli bilgileri kapsamayabileceği dikkate alınmalıdır. Bu sayfalarda yer alan çeşitli bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan KoinSaati sorumlu tutulamaz. 

Onur Çaliş tarafından yazıldı.

Beykent Üniversitesi, Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünden 2020 senesinde mezun oldum. Başkent İletişim Akademisi'nde Diksiyon, Sunuculuk ve Spikerlik eğitimi aldım. Stajımı China Radio International bünyesinde tamamladım. Kripturk ile başladığım profesyonel çalışma hayatıma Bitlo Teknoloji ve Coinkolik ile devam ettim. Şu anda ise Koinsaati çatısı altında editörlük ve sunuculuk yaparak devam etmekteyim.

Emtia ve Menkul Kıymet Nedir?

Stacks (STX) Nedir? Nasıl Alınır?