in

Security Token Nedir?

Security tokenler, geleneksel finans sisteminde yer alan varlıkların blok zinciri üzerinde oluşturulmasıdır.

Bir security token esasen geleneksel menkul kıymetlerin dijital bir şeklidir. Üç ana geleneksel menkul kıymet türü vardır: özkaynaklar, borç ve borç ve Özkaynak karışımı. Menkul kıymet örnekleri arasında hisse senetleri, tahviller, ETF’ler, opsiyonlar ve vadeli işlemler yer alır. Varsayımsal olarak, bu şeylerden herhangi biri security token haline getirilebilir. Yakın gelecekte security tokenlerin hisse senetlerine ve diğer geleneksel menkul kıymetlere çok uygun bir alternatif ve rakip olarak hizmet etmesi mümkündür.

Bununla birlikte, security tokenlerin kripto para birimleriyle aynı olmadığına dikkat etmek önemlidir. Birçok kişi bu hataya düşmektedir. Bitcoin, Litecoin ve Bitcoin Cash gibi kripto para birimleri kendi blok zincirleri üzerinde çalışır, yani bir security token Ethereum blok zinciri üzerinde çalışabilir. Ethereum, security tokenlerin dağıtımı için en yaygın kullanılan blok zinciridir. Birçok şirket, yürütme için akıllı sözleşmeler kullanarak Ethereum blok zincirinde çalışabilen Ethereum uyumlu tokenler olan ERC-20 tokenlerini kullanır.

Menkul kıymet tokenlerine sahip olan kişiler tokenin performansından kâr elde edebilir. Bazen, ek tokenler şeklinde temettüler yoluyla da kâr elde edebilirler ve genellikle oylama gücü gibi başka avantajlar da elde ederler. Bu şekilde, security token sahipleri, hisse senetlerinin ve diğer menkul kıymetlerin sağladığı avantajların çoğunu elde edebilir. En iyi bilinen security tokenlerden biri Blockchain Capital’dir (BCap).

Security Tokenler Nasıl Çalışır?

Security tokenler, menkul kıymet varlıklarının dijital halidir. Hisse senetleri, tahviller, opsiyonlar, ETF’ler gibi menkul kıymet varlıkları security token olmak içim uygundur. Security tokenler, bağlı oldukları şirketlerin değerine sahiptir ve gerçek varlıklar ile desteklenir.

Kripto paralar ve blockchain hakkındaki her türlü sorunuz için telegram kanalımıza davetlisiniz. Kanala katılmak için tıklayınız.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

Hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan bu içerik, genel anlamda bilgi vermeyi amaçlamakta olup; bu içeriğin, yatırımcıların alım satım kararlarını destekleyebilecek yeterli bilgileri kapsamayabileceği dikkate alınmalıdır. Bu sayfalarda yer alan çeşitli bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan KoinSaati sorumlu tutulamaz. 

Onur Çaliş tarafından yazıldı.

Beykent Üniversitesi, Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünden 2020 senesinde mezun oldum. Başkent İletişim Akademisi'nde Diksiyon, Sunuculuk ve Spikerlik eğitimi aldım. Stajımı China Radio International bünyesinde tamamladım. Kripturk ile başladığım profesyonel çalışma hayatıma Bitlo Teknoloji ve Coinkolik ile devam ettim. Şu anda ise Koinsaati çatısı altında editörlük ve sunuculuk yaparak devam etmekteyim.

Utility Token Nedir?

Ethereum (ETH) Fiyatında Son Durum Ne?