in

Router Protocol, Mandara Testnet Lansmanını Duyurdu! Olası Airdrop İçin Neler Yapılabilir?

Router Protocol, birlikte çalışabilir bir altyapı oluşturmaya yönelik son adımları olan Mandara testnet’in lansmanını duyurdu.

Ethereum (Goerli), Polygon (Mumbai), Avalanche (Fuji), Base ve BNB Chain gibi beş blok zincir ağın ile entegre olan testnet’in ilerleyen aşamalarda Near için de destek sunması planlanıyor.

Mandara testnet’i ile ilgili önemli gelişmelerden biri, harici doğrulayıcıların da dahil edilecek olmasıdır. Bu, Router Protocol için gerçek ademi merkeziyetçiliği sağlamaya yönelik önemli bir adımdır. Harici doğrulayıcıları halihazırda kullanmaya başlayan projenin amacı, ağın güvenliğini sağlamak için testnet aşamasında 30’dan fazla doğrulayıcıya sahip olmak.

Mandara Testnet Özellikleri

Aşağıda, Mandara testnet için temel özelliklerin listesi yer almaktadır:

  • Alt Düzeyde Esneklik: Router ile geliştiriciler tek tip köprüleme altyapısıyla sınırlı değildir. Gereksinimlerine bağlı olarak, Router’ın durum bilgisi olan alt yapısını (OmniChain çerçevesi) veya durum bilgisi olmayan alt yapısını (CrossTalk çerçevesi) kullanarak zincirler arası uygulamalar oluşturabilirler.
  • Modüler Güvenlik: İlk kez, dApp’ler protokol düzeyinde ve uygulama düzeyinde olmak üzere üç güvenlik katmanına erişebilir. Uygulamalar, Router zinciri tarafından sağlanan temel güvenlik modelinin üzerine kendi güvenlik önlemlerini uygulayabilir.
  • Zincirler Arası Meta İşlemleri: Uygulamalar, zincirler arası talebin yürütülmesini üçüncü taraf bir hizmete devrederek son kullanıcılar için gas ücretsiz çapraz zincir işlemlerini etkinleştirebilir.
  • Geri Ödemeler: dApp’ler artık uygulamaları için onay yapılandırmasını seçebilir ve bu, örneğin bir fazla ücret için otomatik geri ödeme güvencesiyle tampon olarak ekstra gas limiti göndermelerine olanak tanır.
  • İşlem Gruplama: Uygulamalar, çoklu işlemleri tek bir zincirler arası talepte toplu hale getirmek için Router’dan yararlanabilir ve bu da uygulamaların zincirler arası operasyonları için maliyetleri azaltmasına yardımcı olur.
  • Atomicity: Router, atomik toplu teslimat için destek sağlar. Bir atomik istek için, toplu iş içindeki tüm işlemler bir proxy sözleşmesi aracılığıyla yürütülür. İşlemlerden herhangi biri başarısız olursa, vekalet sözleşmesi geri alınır ve böylece atomiklik sağlanır.
  • Süre Damgası: Kullanıcıların zincirler arası işlemler gerçekleştirirken karşılaştıkları en yaygın sorunlardan biri, bir işlem takıldığında onu iptal edememektir. Router ile, kullanıcılar artık bir işlemi son kullanma zaman damgalarıyla iptal edebilir.
  • MetaMask Uyumluluğu: Mint kullanılarak oluşturulan çoğu zincirin aksine, Router zinciri en popüler kripto cüzdanlarından biri olan MetaMask için tam teşekküllü desteğe sahiptir.

Olası Airdrop İçin Neler Yapılabilir?

Router Protocol; Coinbase, Polygon, Wintermute gibi sektörde yer alan en büyük isimler tarafından desteklenmektedir.

Proje, test ağının teşvikli olduğunu belirtse de, ödüller ile ilgili detaylı ayrıntı şu an için bulunmuyor. Olası airdrop etkinliği için yapmanız gerekenleri şöyle sıralayabiliriz:

  • İkinci adım olarak MetaMask cüzdan adresinizi girmeli ve ardından Add Router Network’ü seçmelisiniz.
  • Bir diğer adım olarak “Connect” butonuna tıklamalı ve Add Network’ü seçerek devam etmeli ve “Get Testnet Tokens’a tıklamalısınız.

  • Sonraki adım olarak NFT’mizi mintlememiz gerekiyor. Bunun için “https://testnet.routerprotocol.com/“ adresine gitmeli ve Create Character’e tıklamalısınız. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra herhangi bir class seçerek devam edebilirsiniz. Cinsiyet, ten rengi, saç ve kıyafet seçerek “Next” butonu ile devam edebilirsiniz.

  • Şimdi becerilerinizi seçmeli ve ardından “Next” butonuna tıklamlısınız. Hedeflerinizi seçtikten sonra yine “Next” butonu ile devam edebilir ve ardından “I Understood” seçeneğine tıklayabilirsiniz. Karşınıza çıkan boşluktaki ayrıntıları doldurarak MetaMask cüzdanını bağlayın ve ardından Mint’e tıklayın.

  • Karakterinizi ilerletmek ve yön vermek için klavyenizde bulunan ok tuşlarını kullanabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirerek coin’leri toplamalısınız.

Mandara testnet’in ilk aşaması için yapmanız gereken her şey bu kadar. Bunun yanı sıra testnet üzerinde deneyebileceğiniz bazı dApp’ler ise şöyle sıralanabilir:

Kripto paralar ve blockchain hakkındaki her türlü sorunuz için telegram kanalımıza davetlisiniz. Kanala katılmak için tıklayınız.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

Hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan bu içerik, genel anlamda bilgi vermeyi amaçlamakta olup; bu içeriğin, yatırımcıların alım satım kararlarını destekleyebilecek yeterli bilgileri kapsamayabileceği dikkate alınmalıdır. Bu sayfalarda yer alan çeşitli bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan KoinSaati sorumlu tutulamaz. 

Onur Çaliş tarafından yazıldı.

Beykent Üniversitesi, Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünden 2020 senesinde mezun oldum. Başkent İletişim Akademisi'nde Diksiyon, Sunuculuk ve Spikerlik eğitimi aldım. Stajımı China Radio International bünyesinde tamamladım. Kripturk ile başladığım profesyonel çalışma hayatıma Bitlo Teknoloji ve Coinkolik ile devam ettim. Şu anda ise Koinsaati çatısı altında editörlük ve sunuculuk yaparak devam etmekteyim.

Bitgert (BRISE) Nedir? Nasıl Alınır?

Worldcoin (WLD) Nedir? Nasıl Alınır?