in , , ,

Polkadot Kusama’ya Karşı: İki “Kuzen” Blockchain Neden Kalıcı Olacak?

Polkadot, yüksek iş hacmi, düşük ücretli ağı ve DeFi sektörü 2020’de yükseldikçe bu tür özelliklere olan talep artışı ile bu yıl en büyük “Ethereum katillerinden” biri olarak ortaya çıktı. Bu, beş ayrı ekip tarafından sürdürülüyor.

Polkadot, bunu Parachain ağını kullanarak gerçekleştiriyor ve blok zinciri ağlarını birçok alt parçaya bölerek doğrulama işlemlerinin daha verimli hale gelmesini sağlıyor. Bu, belirlenmiş bir topluluğun veya doğrulayıcının, içinden geçen ve her yeni bilgiyle güncellenen tüm bir ağ yerine, her parçadaki verileri ayrı ayrı doğrulamasını sağlıyor.

Polkadot ve Kusama’nın Batı Avrupa Büyükelçisi Irina Karagyaur, iki blok zincirini birbirinden ayıran özellikleri, teknolojik ilerlemelerini, gelişen DeFi pazarı hakkında konuştu:

“Kusama ve Polkadot bağımsız, çok benzer kod tabanları üzerine inşa edilmiş bağımsız ağlar iken, ilki daha deneysel protokolleri ve projeleri destekler ve daha düşük giriş engellerinin yanı sıra daha hızlı yönetişim parametrelerine sahiptir.”

Polkadot bloguna göre, hem Polkadot hem de Kusama’daki yönetim merkezi olmayıp izne tabi değildir ve ağlar bağımsız olarak gelişirken, zaman içinde yakınlaşabilir veya farklılaşmayabilir.

Karagyaur ayrıca şunları kaydetti:

“Bir start-up iseniz ve küçük bir fonunuz varsa veya çok ham bir fikriniz varsa. Size katılacak geliştiriciler arıyorsunuz. Bug’ları ve yanlış gidebilecek şeyleri test etmek istiyorsunuz. Polkadot kararlılığa öncelik veriyor ve çok daha metodik bir yönetişim ve yükseltme süreçlerine sahip. Polkadot üzerine inşa edilen çok ciddi şirketler var.”

Polkadot, Ethereum dünyasına nasıl uyum sağlar?
Polkadot, “Ethereum katili” olarak adlandırılmasına rağmen, farklı bir kullanıcı ve kullanım durumlarına hizmet etme amacını taşıyor ve tam olarak dünyanın en çok kullanılan blok zincirinin elde ettiklerinin de önüne geçmeyi hedefliyor.

Karagyaur son olarak şunları kaydetti:

“Polkadot’un Parachain’leri üzerinde tamamlayıcı projeler inşa edilebilir veya mevcut projeleri Polkadot ağına bağlayabilirsiniz. Polkadot’da forking olmadığından gaz fiyatları Ethereum’da olduğu kadar dalgalanmaz. Polkadot’un arkasında yatan fikir tüm işlemlerin sağlıklı şekilde akmasını sağlamak ve tıkanma oluşturmamaktır.”

 

Av. Barış Hocaoğlu tarafından yazıldı.

Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan ve stajını tamamladıktan sonra 2017 yılında serbest avukatlığa başlayan Hocaoğlu, Kriptopara, Ödeme Sistemleri ve Finans Hukuku alanlarında kendisini geliştirdi. Türkiye'de aktif pek çok kriptopara ve finans şirketinin aktif olarak danışmanlığını yapmakta olan Hocaoğlu, 2017 yılından bu yana kriptoparalar üzerine özel ilgi duymakta ve çalışmalar yürütmektedir. KoinSaati.com'da CMO, Hukuki Danışman ve Co-Founder görevlerinin yanı sıra kriptopara alanında yazdığı yazıları yayınlamaktadır.

Ripple’ın Ortağı MoneyGram Hiç Bir Zaman XRP Veya RippleNet Kullanmadığını İlan Etti

Bitcoin Yatırımları Dur Durak Bilmiyor: Kanadalı Şirket 1,2 Milyon Dolarlık BTC Almayı Planlıyor