Merkeziyetsiz alan adlarının kaydedilmesi ve blok zinciri tabanlı tüm yeni alan adlarının kaydının sağlanmasına yarayan PeerName nedir ve nasıl kullanılır?
PeerName Artıları ve Eksileri
PeerName alan adları herhangi bir kurum veya olay karşısında durdurulamaz veya sansürlenemez. Kullanıcı gizliliğini sağlayan PeerName alan adları sadece kullanıcı tarafından iptal edilebilir. PeerName ile artık bir TLЅ/ЅЅL sertifikası almak için üçüncü bir tarafın zorunluluğuna gerek kalmaz. Herhangi bir alan adını farklı bir adresle kaydetmenize olanak sunan PeerName tüm alan adlarının kaydını tutar. Reglіѕtrаtіоn ve dоmаіnѕ’ın yenilenmesi için çevrimdışı geçişler sunulur. Bitcoin $BTC, Ethereum $ETH, Litecoin $LTC ve Ripple $XRP aracılığıyla ödeme kabul eder.
PeerName Ekibi ve Yatırımcıları
PeerName, Bitnoder, Bitref ve PeerNode gibi kurumlar tarafından desteklenir.
PeerName Yol Haritası
2014 yılında kurulan PeerName projesinin hedefi, her blok zinciri tabanlı alan adlarının kullanımında kullanıcılara uygun fiyatlı bir ortam yaratmaktır. Bu hedefine uygun olarak kendisine bir yol haritası çizen proje her geçen gün kendisini yenilemektedir. Віtсоіn üzerinde gerçekleştirilen Layer-2 düzenlemesi olan Lightning network, LND v0.15.1-beta olarak güncellendi. PeerName, sunduğu tüm alan adları için süresiz kayıt seçeneği sunuyor. Blok zincirine göre alan adlarının otomatik olarak yenilenmesini gerçekleştiriyor.
- Bu da ilginizi çekebilir: Unstoppable Domains Nedir?
As of today, we offer an option for lifetime registration of all domains we offer. We take over the automatic renewal of domains according to the blockchain. The domain will always be yours alone. pic.twitter.com/u1SWM2w41N
— PeerName ⚡ (@peernamecom) December 3, 2021
PeerName Nasıl Kullanılır?
Blok zincir tabanlı alan adları, çoğu internet tarayıcısında kullanıma sunulmaz. Peername ekibi, Chrome, Firefox, Opera, Microsoft Edge gibi popüler internet tarayıcıları için uzantılar geliştirdi. Namecoin ve EmerCoin tabanlı alanlarda gezinmek için tamamen ücretsiz uygulamalar sunar.
Adres çubuğuna “domain.bit” yazarsanız, tarayıcınız tam sonucu bulamayabilir. Bunun nedeni, bu etki alanlarının WebKit tabanlı tarayıcılarda standart TLD’ler olarak tanınmamasıdır. Bunu düzeltmenin iki yolu var:
Etki alanını sonunda bir eğik çizgi ile yazın, örnek: “domain.bit/”.
Etki alanını protokolle birlikte yazın, örnek: “http://domain.bit”.
.BIT alan adlarına Namecoin tarafından hizmet verilir. Dot EMC, dot COIN, dot LIB ve dot BAZAR domainlerine EmerCoin tarafından hizmet verilmektedir. Tüm sistemlerde blok zincir teknolojisi kullanır.
- Bu da ilginizi çekebilir: Stacks Domain Nedir?
Kripto paralar ve blockchain hakkındaki her türlü sorunuz için telegram kanalımıza davetlisiniz. Kanala katılmak için tıklayınız.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.
Hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan bu içerik, genel anlamda bilgi vermeyi amaçlamakta olup; bu içeriğin, yatırımcıların alım satım kararlarını destekleyebilecek yeterli bilgileri kapsamayabileceği dikkate alınmalıdır. Bu sayfalarda yer alan çeşitli bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan KoinSaati sorumlu tutulamaz.