in ,

Öne Çıkan Yapay Zeka Projeleri Hangileri?

Yapay zeka projeleri son dönemlerde oldukça ön plana çıkmaya başladı. Bunlardan biri de bu ayın başında piyasaya sürülen ve 5 günde kullanıcı sayısında rekor kıran ChatGPT oldu. 

Yapay zeka ve blockchain, günümüzde teknoloji trendleri arasında adından en çok söz ettiren iki olgu olarak karşımıza çıkıyor.

Birçok piyasa uzmanı, kripto paralardaki bir sonraki boğadan hemen önce yapay zeka projelerinde hype yaşanacağını öngörüyor. Bu yazımızda sizlerle birlikte, yerel bir kripto varlığa sahip yapay zeka projelerini inceleyeceğiz. 

The Graph (GRT) 

The Graph, IPFS ve Ethereum ile benzer olup blok zincir ağlarının sorgulanması amacıyla oluşturulmuş bir indeksleme protokolüdür. Bu blok zincir projesinin yerel varlığının sembolü ise GRT’dir. 

The Graph, blok zincir ağı ile uygulamalar arasında meydana gelen veri çekme problemlerini ortadan kaldırmayı ve hem ekonomik hem de kolay API’ların kullanıması için ortam yaratmayı vadeder. 

Ocean Protocol (OCEAN)

Ocean Protocol, bireysel ve kurumsal kullanıcıların verilerinin değerini ortaya çıkarmalarını ve ERC-20 standardında veri tokenleri kullanarak para kazanmalarını sağlayan bir blok zincir platformudur. Bu platformun yerel varlığının adı ise OCEAN’dır. 

Veri sahipleri, platforma aktardıkları özel veriler ile yapay zeka modelleri oluşturabilir. Ocean Protocol aynı zamanda, kullanıcı verilerini Web3 kavramına uygun bir biçimde yüksek güvenlik ve gizlilik ile muhafaza eder. 

Numeraire (NMR)

Numeraire, Ethreum tabanlı bir riskten korunma fonu şirketidir. Yapay zeka, kriptografi, makine öğrenimi ve veri biliminin birlikte çalıştığı bir sistemdir. 

Numeraire’nin yerel kripto varlığı, bir hedge fonu tarafından yaratılarak piyasaya sürülen ilk kripto para birimi olma özelliğine sahip. Varlığın sembolü ise NMR’dir. 

iExec RLC (RLC)

iExec RLC, bulut teknolojisi kullanılarak hesaplamaları ağda bulunan diğer bilgisayarlar ile paylaşmayı amaçlar. Platform, kullanıcılarına bulut işlem gücü sunmaktadır. 

Platformun yerel tokeni olan RLC ise kullanıcıları ödüllendirmek amacı ile kullanılmakta olup, ERC-20 standartları ile çalışmaktadır. 

Fetch.ai (FET)

Fetch.ai, toplu öğrenmeyi sağlamak için IoT (Nesnelerin İnterneti) cihazlarını ve algoritmaları birbirine bağlayan yenilikçi bir platformdur. 

Merkezi olmayan problem çözme için ML (Makine Öğrenimi) ve AI (Yapay Zeka) çözümlerini dağıtma amacıyla benzersiz bir akıllı sözleşme yeteneği sunar. Yerel varlığının adı ise FET’dir ve ERC-20 tabanlı bir akıllı kontrattır. 

Kripto paralar ve blockchain hakkındaki her türlü sorunuz için telegram kanalımıza davetlisiniz. Kanala katılmak için tıklayınız.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

Hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan bu içerik, genel anlamda bilgi vermeyi amaçlamakta olup; bu içeriğin, yatırımcıların alım satım kararlarını destekleyebilecek yeterli bilgileri kapsamayabileceği dikkate alınmalıdır. Bu sayfalarda yer alan çeşitli bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan KoinSaati sorumlu tutulamaz. 

Crypto Mario tarafından yazıldı.

Aleph Zero

Aleph Zero (AZERO) Binance’te Listelenecek mi?

Curve Dao (CRV) Nedir? Nasıl Alınır?