Günümüz dünyasında Facebook en geniş kitlesi bulunan networking sitesi olabilir fakat LinkedIn bir süredir kullanıcılarına daha uzun vadeli imkanlar sunuyor ve daha önemlisi network arayışı içinde olanlar ve iş bağlantılarını geliştirmek isteyenler için LinkedIn profesyonel bir sosyal ağ olma özelliği taşıyor.
Teknolojinin hızla değiştiği bir dünyada, 2002 yılında kurulmuş olan bu teknoloji şirketi, sosyal medya camiasında kayda değer bir egemenlik kurmuş durumda. Aslına bakarsanız internet ağında kullanıcılar tarafından LinkedIn araması son 10 yılda %60’tan daha fazla bir oranla artmış durumda. Konu LinkedIn’in ilgi çekici istatistiklerine ve gerçeklerine gelince şaşırtıcı bir çokluk söz konusu.
LinkedIn’in Demografisi
LinkedIn şu an neredeyse 740 milyon üye ve 55 milyonun üzerinde kayıtlı şirkete sahip. Platformla sık sık etkileşime giren LinkedIn kullanıcılarının %40’ı her gün platforma erişiyor ve her ay 1 milyarın üzerinde etkileşime ulaşıyor. Fakat şunu da belirtelim, LinkedIn diğer platformlardan farklı olarak kullanıcıların saatlerini harcadığı bir alan değil. Bu nedenle işverenleri etkilemek için birkaç dakikanız vardır. Diğer platformlarda saatler harcanırken, LinkedIn’de kullanıcılar ayda yalnızca ortalama 17 dakika harcıyor.
PEW araştırma merkezinin “2018 Sosyal Medya Kullanımı” adı altında yaptığı çalışmanın sonucuna göre LinkedIn en çok üniversite öğrencileri arasında popüler. Hemen arkasından üniversite mezunlarının %50’si gelirken eğitim seviyesi liseyi geçmeyenler %9 oranında sitede etkileşime geçiyor. Bunlara ek olarak, LinkedIn kullanıcılarının %44’ü yılda 75.000 dolardan fazla kazanıyor ki bu ABD’deki ulusal medyanın üzerinde bir rakam.
Amerika’da LinkedIn kullanıcılarının sayısı 176 milyonun üzerinde olmasına rağmen, kullanıcıların %75’ten fazlası Amerika’nın dışında bulunuyor. Cinsiyet oranına baktığımızda, LinkedIn %57’lik tabanı oluşturan bir oranla erkekler arasında daha popüler. Ve ilgi çekicidir ki, Y kusağı %60’ın üzerinde bir oranla LinkedIn kullanıcılarının tabanını oluşturuyor ve yine Y kuşağı kullanıcılarının 87 milyonunun 11 milyonu karar verme pozisyonlarında yer alıyor.
LinkedIn Geliri: Finansal Gerçekler
LinkedIn’in değerini anlayan Microsoft 2016 yılında şirketi 26,2 milyar dolara satın aldı. Ancak, LinkedIn diğer sosyal medya platformlarının aksine reklama dayanmadığı için, LinkedIn hizmetleri kullanıcıların ödeme yapmalarını gerektiren bir platform.
Toplamda LinkedIn kullanıcılarının %39’u LinkedIn Premium kullanıyor. Bunun dışında 3 ödeme planı daha mevcut:
Premium Career: $29.99/aylık
Premium Business: $59.99/aylık
Sales Navigator Pro: $79.99/aylık
Recruiter Lite(İşe alma): $119.95/aylık
Premium Career paketi iş arayanlar için birebir. Ayda beş InMail mesajına ve isteğe bağlı videolara erişimin yanı sıra profilinizi kimlerin görüntülediğini, kaç aramada göründüğünüzü ve yayınlanan işlerle ilgili ek bilgileri ( maaş dahil) görme olanağı sağlıyor.
Diğer paketler de temelde aynı özellikleri içeriyor ancak bundan daha fazlasına sahipler. Örneğin Premium Business size işletmeler ve sınırsız kişi aramaları hakkında bilgi verirken Sales Navigator Pro size gelişmiş arama filtreleri, farklı satış araçlarına erişim ve kullanıcı profilleri hakkında notlar alma olanağı sağlıyor. Son olarak Recruiter Lite paketi size rehberli aramalar, akıllı öneriler ve daha fazla işe alım odaklı araçlar sunar. Görüldüğü gibi, her ihtiyaca yönelik bir paket var ve hangisini seçerseniz seçin gelişmiş araçlara ve çeşitli büyüme ve başarı yöntemlerine erişim sağlayabilirsiniz.
LinkedIn’de Müşteri Adayları Oluşturma
LinkedIn özellikle potansiyel müşterileri keşfetmek için iyi bir kaynaktır. Hubspot, LinkedIn’in potansiyel müşteri yaratmada Facebook ve Twitter’dan %277 daha etkili olduğunu buldu. Hiç de azımsanacak bir oran değil.
Bu verilere bakıldığında, pazarlamacıların %79’unun LinkedIn’i çok iyi bir potansiyel müşteri kaynağı olarak görmesi ve %43’ünün LinkedIn’den en az bir müşteri sağladığını söylemesi hiç de şaşırtıcı değil.
İşe Alım İçin Puan Toplama
Tabii ki LinkedIn kullanıcılarının platformda aktif olmalarının esas nedeni, işe alım çabaları. 55 milyon şirket ve 14 milyon potansiyel işe alım ile uzmanların %87’sinin düzenli olarak LinkedIn kullandığını öğrenmek hiç de şaşırtıcı değil.
Aslında, bir araştırma , 122 milyon kişinin LinkedIn üzerinden röportaj aldığını ve 35,5 milyonun site üzerinden bağlantı kurarak işe alındığını gösterdi. Doğal olarak, her dakika 3 kişi LinkedIn üzerinden işe alınıyor.
LinkedIn, Mart ile Aralık 2020 arasında ABD’de eklenen uzaktan iş ilanlarının sayısında,300.000 üzerinde ilan ile 6 kat artış gördü. Site aracılığıyla sağlanan işe alımların 6 ay içinde şirketten ayrılma olasılığının %40 daha düşük olması, işe alım uzmanları için iyi bir veri. LinkedIn verilerine göre kadınlar artık şirket liderliğinin yaklaşık %42’sini temsil ediyor ve teknik liderlik rolleri son 5 yılda %79 arttı.
LinkedIn Profili Nasıl Optimize edilir
LinkedIn’in rakiplerini kolayca geride bırakabilmesinin temel sebebi boole operatörlerini tanıma ve sonuçları şirket, yılların deneyimi, işlev ve kıdem düzeyi gibi kriterlere göre filtreleme yeteneği ile platformda insanların iş bağlantıları kurmalarına yardımcı olmasıdır.
Fakat yine de, gelişmiş arama filtrelerine rağmen, sizin de LinkedIn profilinizi optimize etmeniz gerekiyor. Bunu yapmanın ilk aşaması profesyonel bir fotoğraf eklemek ki bu profilinizin diğerlerinden ortalama 14 kat daha fazla görüntülenme almasını sağlar
Bağlantı isteklerinizi beş kat artırmak için mevcut konumunuzu listelediğinizden emin olun. Ayrıca en az beş becerinizi listelemeyi unutmayın çünkü bu sayede profilinizin keşfedilme şansı ve mesaj alma şansınız 31 kat artar.
Yeni Özellikler Hakkında Eğlenceli LinkedIn İstatistikleri
Microsoft işin içine girdikten sonra, LinkedIn Showcase sayfaları gibi birçok yeni özellik tanıttı. İş sayfalarının bu uzantısı, şirketinizin iş birimini veya girişimini vurgulamak için tasarlandı.
LinkedIn ayrıca iki kullanıcının takvimlerini bir araya getirebilmeleri için senkronize eden bir takvim sohbet robotu tanıttı. Bu özellikle farklı saat dilimlerinde bulunan iki insanın bağlantı kurması için çok yardımcı oldu. LinkedIn’de henüz bir chatbox özelliği uygulanmamış olsa da , AI teknolojisi akıllı yanıtlar veya önerilen yanıtlar gibi özelliklerle platforma çoktan girdi.
Tüm bunlara ek olarak, LinkedIn , kullanıcıların aşırı tıklamayı azaltan e-posta biçimlendirmesi yerine InMail’i sohbet biçiminde göndermesine olanak sağlayan mesajlaşma seçeneğini de kullanıma sundu. Bu özellik sponsorlu mesajları da içeriyor.
Diğer özellikler ise şu şekilde:
- İçeriğinize daha fazla görünürlük kazandıran LinkedIn hikayelerinde yukarı kaydırma bağlantıları ekleme,
- Potansiyel adayların veya işverenlerin mevcut durumlarını tespit etmek için kullanılan #Hiring ve #OpentoWork çerçeveleri,
- Yorumlardaki hashtag indeksi ki bu da hashtagleri ararken yorum içeren sonuçları göreceğiniz anlamına geliyor. Bu da hashtag kullanımını daha önemli kılıyor!
İçerik Yaratıcıları LinkedIn’den Yararlanıyor
LinkedIn farklı içerik paylaşımına olanak sağlıyor. Profilinizde veya LinkedIn Pulse’da yayınlanabilen makaleler, web sitenize bağlantılar, slayt gösterileri ve videolar, LinkedIn kullanıcılarının paylaştığı en popüler içerik türleri arasındadır.
2019 yılında LinkedIn oturumları, 358 milyar yayın güncellemesinin görüntülenmesiyle yıldan yıla %25 arttı. Fakat 740 milyon kullanıcıdan yalnızca 3 milyonu haftalık olarak içerik paylaşıyor. Bu da demek oluyor ki LinkedIn’in 260 milyon aylık kullanıcısının yalnızca %1’inin gönderi paylaşıyor ve bu 3 milyon kadar kullanıcı net 9 milyar gösterim elde ediyor.
LinkedIn, sosyal trafiğin %46’sını B2B sitelerine yönlendiriyor ve bu sebeple en güvenilir kaynak kabul ediliyor. Bu durumda, içerik pazarlamacılarının %98’i LinkedIn’i içerik pazarlaması özellikle B2B pazarlaması ve olası satış yaratma için kullanması şaşırtıcı değil.
3.000’den fazla LinkedIn gönderisini analiz eden OkDork tarafından yapılan bir araştırmaya göre, “nasıl yapılır” ve liste temalı gönderilerini ,özellikle 40-49 karakterlik başlıklara sahip olanları, en iyi performansı gösteriyor. Buna ek olarak, araştırmaya göre beş başlığı olan gönderiler en çok görüntülenmeyi alıyor ve ortalama 2,000 kelimeli uzun yazılar ve sekiz görselli içerikler en iyi performansı gösteriyor.
“Çalışanlarımıza arkadaş gibi davranırız.”, “En iyisini işe almak istiyoruz.” Gibi cümleleri yazmak kadar okumak da sıkıcı. Görseller sadece gönderinizin popülaritesini arttırmakla kalmaz, yorum oranını da %98 oranında arttırır. Tekrar tekrar, görsel bir içerik stratejisinin işe yaradığını görüyoruz. Muhtemelen kendi gönderi sonuçlarınızdan çıkaramayacağınız ilginç bir gerçeği biz söyleyelim: Perşembe günü yayınlanan içeriğin en iyi performansı göstermesi beklenir.
LinkedIn Videosu Bir Zaferdir
Mark Zuckerberg, Facebook, Instagram, Twitter ,Youtube ve Snapchat gibi platformlarda video içeriğinin bir sonraki “mega trend” olduğunu ilan etti. LinkedIn de bu trendi takip ediyor ve özellikle içeriğin hem video hem de yazılı bulunması durumunda yöneticilerin %59’unun video formatı seçeceklerini saptıyor.
Bundan öncesinde LinkedIn kullanıcıları yalnızca diğer kaynaklardan video yerleştirebiliyordu fakat LinkedIn artık yerel videoların da mobil uygulama aracılığıyla yüklenmesine izin veriyor. Bu sayede işletmeler LinkedIn kullanıcılarının daha “insan” tarafını görüyor ve arkalarındaki markaları daha ulaşılabilir hale getiriyor.
Pazarlamacıların yalnızca %28’inin aynı fikirde olmasına rağmen “LinkedIn Video” , video pazarlaması için en etkili platformlardan biri seçildi. Bu %28’lik oran gözünüze zayıf görünebilir ancak LinkedIn Video’nun yalnızca ağustos 2017’de kullanıcılara sunulduğu göz önüne alındığında, bu kadarının bile aynı fikirde olması etkileyici.
LinkedIn, sponsorlu içerik tekliflerinin bir parçası olarak yerel video reklamların yanı sıra videolar için de filtreler tanıttı. Bu da işletmelerin kendi video içeriklerini paylaşmasını sağlıyor. Bunun öncesinde, video içeriği yalnızca bireysel kullanıcı hesapları için mevcuttu.
- Bu da ilginizi çekebilir: Dijital Pazarlama Hakkında Bilmeniz Gereken 16 Gerçek ve İstatistik
Video reklamlarını diğerlerinden ayıran unsur, iş ünvanı, lokasyon ve şirket boyutu gibi hedef seçeneklerin seçilebiliyor olması. Aynı zamanda, yeniden pazarlama ve birbiriyle eşleşen kitle entegrasyonu gibi gelişmiş özellikler de uygulanabilir.
Sponsorlu içeriğin beta lansmanından bu yana LinkedIn, kullanıcıların videoları izlemek için statik içeriği görüntülemekten üç kat daha fazla zaman harcadıklarını bildiriyor. Videolar diğer içerik türlerinden 20 kat daha fazla paylaşılıyor.
Kaynak: https://kinsta.com/blog/linkedin-statistics/
Kriptoparalar hakkında; merak ettikleriniz, öğrenmek istedikleriniz, soru-cevap, güncel analizler için Telegram kanalımızda bizi takip edin ve iletişimde kalın. KoinSaati’nin Telegram Kanalına katılmak için tıklayınız.