in

Kore Bankası Dijital Para Birimi Geliştirmek İçin Düğmeye Bastı

Güney Kore’nin para politikası düzenleyicisi kendi dijital parasını yaratmak için adım atmaya başladı. Kore Bankası, proje için bir test ortamı geliştirmek üzere bir teknoloji sağlayıcısı arıyor.

Bank of Korea (BOK) (Kore Bankası) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, teknoloji tedarikçisinin açık bir ihale süreciyle seçileceğini duyurdu. Görevi, Güney Kore Merkez Bankası Dijital Para Biriminin (CBDC) piyasaya sürülmesi için bir pilot platform oluşturmak olacak.

Bir Reuters haberine göre bankanın konuyu araştırma ve denemeler yapma planının, Asya’nın dördüncü büyük ekonomisi tarafından atılan bu yönde atılan ilk adım olduğunu belirtiliyor. Geleneksel finansmanın alternatifi olarak kriptopara birimi alanının genişletilmesiyle, dünya çapında düzinelerce merkez bankası CBDC projeleri başlattı. Çin dijital yuan’ını geliştirdi, Federal Rezerv dijital dolar için prototipler üzerinde çalışıyor, Euro Bölgesi ECB dijital bir euro oluşturmayı düşünüyor ve Rusya Merkez Bankası bu yıl dijital ruble için bir prototip açıklayacak. Bir basın toplantısı sırasında bir Bank of Korea yetkilisi şunları ifade etti:

“Nakit işlemlerin payı önemli ölçüde azalmaktadır. Şu anda attığımız adımlar, ödeme mutabakat sistemindeki değişikliklere ayak uydurmak ve hazırlık yapmaktır.”

Kore Merkez Bankası, test platformunun ticari bankaların ve perakende satış noktalarının simülasyonlarını kolaylaştıracağını daha ayrıntılı olarak açıkladı. Denemeler ayrıca cep telefonu ödemelerini, para transferini ve depozito işlemlerini de kapsayacak. Pilot programın bu yılın Ağustos ve Aralık ayları arasında çalışması planlanıyor, ancak ikinci aşama testi uzayabilir.

Kriptoparalar hakkında; merak ettikleriniz, öğrenmek istedikleriniz, soru-cevap, güncel analizler için Telegram kanalımızda bizi takip edin ve iletişimde kalın. KoinSaati’nin Telegram Kanalına katılmak için tıklayınız.

Batuhan Görbulak tarafından yazıldı.

Hacettepe Üniversitesi Almanca Mütercim Tercümanlık bölümünden mezun olduktan sonra kendisini çeviri ve yerelleştirme alanlarında geliştirdi. Farklı şirketlerde serbest çevirmenlik yapmakta olan Batuhan, 2020’de kripto paralar ile tanışmasıyla birlikte iş ağını genişleterek FinTech alanında birçok projenin çevirisinde tecrübe kazandı. Son 1 senedir çalışmalarını FinTech alanına yoğunlaştırarak Blockchain'i keşfetme yolunda çalışmalarını genişletiyor ve şimdilerde ise koinsaati.com'da co-founder ve "chief editor" olarak aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

25 Mayıs 2021 Tarihli MATIC ve ADA Teknik Analizi

Bitcoin, kripto para

Uzun Vadeli Bitcoin (BTC) Fiyatı Çalışması