in ,

Klaytn (KLAY) Nedir? Nasıl Alınır?

Klaytn, kullanıcılarına kolay erişilebilir bir geliştirme ortamı sunarak blockchain teknolojisinin marifetlerini tanıtan açık kaynaklı bir blockchain projesidir. 

Platform, hem açık blockchain hem de gizli blockchain ağlarının en iyi özelliklerini verimli biçimde harmanladığı tasarımıyla birleştirir. 

Klaytn, blockchain teknolojisini mikro girişimlerden kurumsal yapılara kadar her türlü kullanıcıya ulaştırmayı amaçlıyor. Şirketin hedefi, blockchain teknolojisi aracılığıyla merkeiyetsiz yapıları küresel ölçekte kullanılabilir hale getirmek. Bunun yanı sıra Klaytn, dünya çapında çok sayıda önemli markanın ilgisini çekmiş durumda. 

Klaytn Ekibi 

Haziran 2019’da hayata geçirilen Klaytn projesinin kurucu Jaesun Han’dır. Projenin arkasında bulunan GroundX şirketinin Kurucusu ve CEO’su olan Han, Kore İleri Bilim ve Teknoloji Enstitüsü’nde elektrik mühendisliği ve bilgisayar bilimleri alanında doktora sahibi. 

kripto blockchain

İlk girişimcilik deneyimini 2007’de Kore’deki ilk büyük veri ve bulut bilişim teknolojisi girişimi olan NexR’ı kurarak yaşayan Han, 2008’de Bulut Bilişim Araştırmaları Konsorsiyumu’nun yönetim kurulu başkanı olarak görev aldı. 

Klaytn Destekçileri

Klaytn projesinin destekçileri ve yatırımcıları arasında Mindfulness Capital, ABC Partners, Blocore, Ceras Ventures, Crescendo Equity Partners gibi önemli yatırım şirketleri yer almaktadır. 

Klaytn Nasıl Çalışır? 

Klaytn blockchain ağı büyük veri işlem hacimlerine sahip işletmelere hitap ettiğinden, Proof-of-Work veya Proof-of-Stake gibi tipik bir fikir birliği mekanizması muhtemelen yeterli olmayacaktır. O yüzden proje, bunun yerine İstanbul Bizans Hata Toleransı (IBFT) olarak bilinen gelişmiş bir konsensüs mekanizmasını kullanır. 

Proof-of-Stake konsensüsünün sınırlı sayda başlangıç doğrulayıcısını desteklemesine izin veren Klaytn, IBFT’yi ana konsensüs mekanizması olarak kullanır. Ethereum ağından ilham alan proje, işlem ücretleri bakımından Ethereum ağına göre 10 kat daha uygundur. 

Klaytn’ın ekosisteminin gelişimine katkı sağlayan kullanıcıları ödüllendirmek için Klaytn Gelişim Rezervi (KIR) isimli bir mekanizması da bulunmaktadır. Nitelikli kullanıcılar, kullanıcı deneyimini artıracak topluluk teşvikleri, platformda düenlemelerin yapılması gibi faaliyetler için teklifler sunduğunda ekosisteme katkıları için Klaytn Gelişim Rezervi üzerinden ödüllendirilirler. 

Klaytn Neden Farklı? 

Kullanıcılar, herhangi bir teknik bilgiye ihtiyaç duymadan Klaytn üzerinde kendi zincirini oluşturabilir veya var olan diğer zincirlere katılabilir. Kriptografi alanında uzman olmaya veya blockchain teknolojisi hakkında deneyim kazanmaya gerek kalmadan, Klaytn protokolü üzerinde herkes ihtiyacına göre kendi token ekosistemini hayata geçirebilir. 

Çeşitli merkeziyetsiz uygulamalardan (dApp) meydana gelen Klaytn, her kullanıcıya kendi ihtiyaçları doğrultusunda en uygun yazılımı bulma ve geliştirme fırsatı sunar. 

KLAY İstatistikleri 

Klaytn projesinin yerel kripto varlığı olan KLAY’in toplam arzı 5 milyar 753 milyon 558 bin 31’dir. KLAY’in dolaşımdaki arzı ise 3 milyar 95 milyon 837 bin 560’tır. KLAY, bu zamana kadar gördüğü en yüksek fiyat olan 4.38 dolar seviyesini 2 Nisan 2021’de görürken, gördüğü en düşük fiyat olan 0.057 dolar seviyesini ise 6 Mayıs 2020’de görmüştür. 

KLAY Nasıl Alınır?

KLAY; Binance, KuCoin, Bithumb, OKX, Bybit, Huobi, Gateio, MEXC ve daha birçok popüler kripto varlık platformu üzerinde listelenmektedir. KLAY almak isteyen yatırımcılar, yine bu platformlar üzerinden kolaylıkla KLAY alabilir, satabilir ve ellerinde tutabilirler. 

Kripto paralar ve blockchain hakkındaki her türlü sorunuz için telegram kanalımıza davetlisiniz. Kanala katılmak için tıklayınız.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

Hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan bu içerik, genel anlamda bilgi vermeyi amaçlamakta olup; bu içeriğin, yatırımcıların alım satım kararlarını destekleyebilecek yeterli bilgileri kapsamayabileceği dikkate alınmalıdır. Bu sayfalarda yer alan çeşitli bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan KoinSaati sorumlu tutulamaz. 

Crypto Mario tarafından yazıldı.

Bitcoin (BTC) Fiyatı 25.000 Dolar Seviyesine Geriler mi?

Metaverse ve Gaming Dünyasında Bu Hafta Neler Yaşandı?