DefiLlama’nın sunduğu verilere göre, DeFi protokol sistemlerinde kilitli varlıkların toplam değeri 97 milyar doların üzerinde bulunuyor. Bu yazımızda sizler için en iyi DeFi protokollerini ve mevcut kilitli değerlerini inceleyeceğiz.
Lido DAO (LDO)
Lido DAO, Ethereum 2.0 ağında bulunan bir likit staking çözümüdür. Lido DAO, varlıkların likit olmasına ve diğer protokoller için kullanılmasına izin verir.
Lido DAO üzerinde kilitli bulunan toplam varlıkların değeri 11.3 milyar dolar civarında yer alıyor. LDO’nun güncel piyasa değeri ise 2 milyar doların üzerinde yer almaktadır.
Aave (AAVE)
Bir DeFi projesi olan Aave, listemizin ikinci sırasında yer alıyor. Aave platformunda bulunan kilitli varlıkların dolar cinsinden değeri yaklaşık 8.57 milyar dolar olarak karşımıza çıkıyor. Aave’nin piyasa değeri ise 1 milyar dolar seviyesinin üzerinde yer alıyor.
Maker (MKR)
Merkeziyetsiz uygulama platformu olan Maker, 7.76 milyar dolarlık kilitli varlık ile üçüncü sırada yerini alıyor. Maker’ın güncel piyasa değeri ise 684 milyon doların üzerinde bulunuyor.
Curve (CRV)
Curve DAO, AMM olarak tanımlanan otomatik piyasa yapıcı araçların likidite yönetiminde kullanılan stablecoin’leri için tasarlanmış bir DeFi platformudur. Platformunda bulundurduğu kilitli varlık bakımından listemizin dördüncü sırasında yer alan Curve, 5.39 milyar dolar değerinde kilitli varlığa ev sahipliği yapıyor.
Convex Finance (CVX)
Convex Finance, Curve üzerine inşa edilmiş teşvik temelli bir DeFi projesidir. Listemizin beşinci sırasında yer alan Convex, bünyesinde 4.13 milyar dolar değerinde kilitli varlık bulunduruyor.
UniSwap (UNI)
Ethereum blok zinciri üzerinde çalışan ve bir dizi akıllı sözleşmeden oluşan Uniswap, merkeziyetsiz bir takas projesidir. Bünyesinde 3.97 milyar dolar değerinde kilitli varlık bulunduran Uniswap’in işlem hacmi ise 4 milyar doların üzerinde yer almaktadır.
JustLend
JustLend, kullanıcıların kredi havuzlarına likidite sağlamaları veya düşük faizli kripto para kredileri almalarına olanak tanıyan TRON destekli bir para piyasası protokolüdür. JustLend üzerinde kilitli bulunan varlıkların değeri ise 253 milyon dolar civarında yer almaktadır.
PancakeSwap
Yatırımcıların alım-satım işlemlerini gerçekleştirebildiği merkeziyetsiz finans uygulamalarından biri olan PancakeSwap, listemizin sekizinci sırasında yer alıyor. Şu anda PancakeSwap üzerinde kilitli bulunan varlıkların değeri ise 3.44 milyar dolar civarında bulunuyor.
Compound
Compound, kullanıcıların kripto paralar üzerinden faiz kazanmasına ve kredi almasına olanak sağlayan merkeziyetsiz bir platformdur. Şu anda Compound üzerinde kilitli bulunan varlıkların değeri ise 2.75 milyar dolar civarındadır.
Instadapp
Listemizin son sırasında yer alan bir başka DeFi platformu Instadapp, 2.06 milyar dolar değerinde kilitili varlığı bünyesinde barındırıyor. Instadapp’in işlem hacmi ise 28.8 milyon dolar civarında bulunuyor.
- Bu da ilginizi çekebilir: TVL (Total Value Locked) Nedir ve DeFi Projelerinde TVL Neden Önemlidir?
Kripto paralar ve blockchain hakkındaki her türlü sorunuz için telegram kanalımıza davetlisiniz. Kanala katılmak için tıklayınız.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.
Hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan bu içerik, genel anlamda bilgi vermeyi amaçlamakta olup; bu içeriğin, yatırımcıların alım satım kararlarını destekleyebilecek yeterli bilgileri kapsamayabileceği dikkate alınmalıdır. Bu sayfalarda yer alan çeşitli bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan KoinSaati sorumlu tutulamaz.