in ,

Kava (KAVA) Nedir? Nasıl Alınır?

Kava, piyasaya esneklik getirmeyi amaçlayan yeni nesil merkeziyetsiz bir lending platformudur. Kava ağı, zincirler arası yetenekleri ve benzersiz borç verme stratejisi ile ön plana çıkar. 

Kava DeFi merkezi, dijital varlıklar için merkeziyetsiz bir banka mantığında çalışır. Yatırımcıların ABD dolarına endeksli yerel USDX stablecoin kullanmasına, sentetik ve türev ürünleri dahil olmak üzere merkeziyetsiz finansal hizmete erişmesine izin verir. 

Kava Ekibi 

Kava, projenin arkasındaki ana şirket olan Kava Labs tarafından kurulmuştur. Kava Labs’in kurucuları arasında ise Brian Kerr, Ruaridh O’Donnell ve Scott Stuart gibi isimler bulunmaktadır. Brian Kerr, platformun mevcut CEO’luk görevini yürütmektedir. Daha önce Snowball ve Market dahil olmak üzere çeşitli blok zincir ve kripto para platformlarında danışman olarak çalışan Kerr, farklı alanlarda uzmanlık elde etmiş ve başarılı bir kariyere sahiptir. 

Kava Destekçileri

Kava projesinin destekçileri arasında Yield Ventures, Hashkey, UniValues Associates, Robot Ventures, Lemniscap, Hard Yaka, IOSG Ventures, Digital Asset Capital Management, Coil ve 2020 Ventures gibi önemli yatırım şirketleri yer almaktadır. 

Kava Nasıl Çalışır? 

Cosmos blok zinciri üzerine inşa edilen Kava, daima yeterli miktarda stablecoin kredilerinin teminat altına alınmasını sağlamak için teminatlı borç pozisyonu (CDP) sistemi kullanır. Eğer borçlu, teminat seviyesini gerekli eşeğin üzerinde tutamazsa Kava tasfiye modülü devreye girerek eşeğin altında kalan CDP’lerdeki teminatı devralır ve satışını gerçekleştirmek için açık artırma modülüne gönderir. 

Kava’nın stablecoin’ine ek olarak Kava, blok zinciri üzerinde yerel KAVA tokeni yer alır. Yönetişim önerilerini oylamak için kullanılan yardımcı token olan Kava, aynı zamanda sistemin yetersiz teminatlandırıldığı zaman rezerv para birimi olarak işlev görür. 

Kava Neden Farklı? 

Kava, çapraz zincir varlıklarına olan desteği sayesinde kendini diğer merkeziyetsiz kredi platformlarından ayırıyor. 

Cosmos’un içerdiği teknoloji sayesinde Kava kullanıcıları Bitcoin (BTC), XRP, Binance Coin (BNB), Binance USD (BUSD) dahil olmak üzer çeşitli kripto para birimleri ile işlem yapabiliyor. Ancak şimdilik zincirler arası varlıkların, Binance Chain varlıkları haline getirilmesi gerekiyor. 

Bunun yanı sıra Kava, USDX stablecoin üretimi yaparak kullanıcıların gelir elde etmelerine izin veriyor. USDX token üretildiğinde Kava’nın HARD protokolü olarak bilinen para piyasasına dahil edilebiliyor. Kullanıcıya değişken oranda (APY) gelir sunulurken teminat olarak alınan varlıklar Kava güvencesinde saklanıyor. 

Ayrıca Kava kullanıcıları, doğrudan ödül olarak KAVA alabilmek için kendi stake düğümlerini çalıştırabilme imkanına da sahipler. Ancak, sadece ilk 100 Kava düğümü bu ödülleri almaya uygun oluyor. 

KAVA İstatistikleri

Toplam arzı 556 milyon 54 bin 243 olan KAVA’nın dolaşımdaki arzı ise 556 milyon 55 bin 244’tür. Kava projesinin arzı sınırlı değildir ve maksimum bir arzı bulunmamaktadır. KAVA, bu zamana kadar gördüğü en yüksek fiyat olan 9.19 dolar seviyesini 9 Eylül 2021’de görürken, gördüğü en düşük fiyat olan 0.3 dolar seviyesini ise 13 Mart 2020’de görmüştür. 

KAVA Nasıl Alınır? 

KAVA; Binance, KuCoin, Coinbase, Kraken, Huobi, Gateio, Bitget gibi büyük kripto para platformları üzerinde listelenmektedir. KAVA almak isteyen yatırımcılar bu platformlar üzerinden kolaylıkla KAVA alabilir, satabilir ve ellerinde tutabilirler. 

Kripto paralar ve blockchain hakkındaki her türlü sorunuz için telegram kanalımıza davetlisiniz. Kanala katılmak için tıklayınız.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

Hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan bu içerik, genel anlamda bilgi vermeyi amaçlamakta olup; bu içeriğin, yatırımcıların alım satım kararlarını destekleyebilecek yeterli bilgileri kapsamayabileceği dikkate alınmalıdır. Bu sayfalarda yer alan çeşitli bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan KoinSaati sorumlu tutulamaz. 

Onur Çaliş tarafından yazıldı.

Beykent Üniversitesi, Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünden 2020 senesinde mezun oldum. Başkent İletişim Akademisi'nde Diksiyon, Sunuculuk ve Spikerlik eğitimi aldım. Stajımı China Radio International bünyesinde tamamladım. Kripturk ile başladığım profesyonel çalışma hayatıma Bitlo Teknoloji ve Coinkolik ile devam ettim. Şu anda ise Koinsaati çatısı altında editörlük ve sunuculuk yaparak devam etmekteyim.

TomiNet (TOMI) Nedir? Nasıl Alınır?

Binance, Coinbase ve SEC Üçgeninde Neler Oluyor?