in ,

Hydranet (HDN) Son Güncellemeler

Bu yazımızda, Hydranet (HDN) projesi ile ilgili öne çıkan son gelişmeleri kaleme alacağız.

HydranetDEX Mainnet Beta Lansmanı

Hydranet, HydranetDEX borsasının mainnet beta lansmanını 23 Eylül’de başarılı bir şekilde tamamladı. Artık ürün herkesin kullanımına açık. Projeyi test etmek isteyen herkes indirip merkeziyetsizliğin ve güvenliğin tadını deneyimleyebilir.

Arbitrum Vakfı ile Gerçekleştirilen AMA

Proje lansmanından 6 gün sonra düzenlenen soru cevap etkinliğinde Hydranet geliştiricileri, HydranetDEX’i Arbitrum vakfıyla yapılan soru cevap etkinliğiyle hem Arbitrum vakfına hem de kendi takipçilerine duyurmuş oldu.

Hydranet Ekibi Yeni Yol Haritasını Açıkladı

23 Eylül tarihinde mainnet lansmanını başarıyla gerçekleştiren Hydranet ekibi 10 Ekim’de açıkladığı yeni yol haritasıyla birlikte muazzam içerikler paylaştı.

HydranetDEX uygulamasının bir masaüstü cüzdan uygulaması HydranetDEX’e erişilebilirlik açısından eksiklik olarak görülen bir husustu. Ancak Hydranet ekibi 10 Ekim’de yaptığı açıklamalarda, uzun zamandır bünyesine dahil ettiği 3 yeni geliştiriciyle bu konuda çalışmalarının olduğunu açıkladı. Ekip, ürünün hem mobil hem web tarafında inşa edildiğini tüm kullanıcılara gösterdi. Böylelikle projenin eksiği olarak görülen bu sorunun ortadan kalkacağı garantisi de verilmiş oldu.

Hydranet Lithium

Mevcut HydranetDEX’te EVM tarafında Connext Protokolü kullanılıyor. Connect Vector protokolü birden fazla yönlendirme düğümüne izin vermez. Bu HydranetDEX ağında gelecekteki çoklu merkez mimarisi için bir zorunluluktur. Hydranet’in Lithium protokolü bu sorunların üstesinde gelmeyi ve daha hızlı, çok duraklı zincir dışı ödemeleri mümkün kılmayı amaçlıyor.

Tüm bunların yanı sıra HDN için iki farklı gelir yöntemi tanıtıldı. Bu gelir yöntemlerini şöyle sıralayabiliriz:

Titans: Teminat olarak HDN kitleyerek HUB kurabilmenizi sağlayacak. Bu kısım yüklü miktarda HDN gerektirse de bu sayede çoklu HUB mimarisiyle merkeziyetsizlik çok büyük ölçüde artırılmış olacak.

Guardians: Teminat olarak HDN kilitlyerek Watchtowers (Gözetleme Kuleleri) kurabilmenize olanak tanıyacak. Titans için gerekli olan HDN miktarına göre bu seçenekte biraz daha az teminat gerekiyor. Watchtowers özelliği ise kanalların güvenliğini artıran bir yapı olarak karşımıza çıkıyor.

HydraNET ekibi 22.DAO oylamasıyla 1 milyon adet HDN’nin borsalarda listelenmek için kullanılmak üzere kasadan çıkarılma onayını topluluktan aldı. İlk listeleme 27 Ekim’de gerçekleşecek. 28 Ekim’de ise HDN kullanıcıların ticaretine açılacak.

Sırada Bizi Neler Bekliyor?

HydranetDEX Phoenix minnet beta sürümüyle şu anda yayında. BUG BOUNTY etkinliği devam ediyor. Raporlanan hatalar %99 kulanıcıların ödül kazanırım düşüncesiyle raporladığı hatalar olsa dahi proje şu anda 2 farklı güncelleme aldı. Sırada limitlerin artırılması ve API’ların kullanıcılara açılması bulunuyor. Bu gelişmelerle beraber DEX’teki dönen hacmin web sitesinde istatistik sayfasında görülmesi ve anlık olarak likidite stratejisi için biriken fee’leri görebileceksiniz.

Bir diğer husus olarak HydranetDEX’te listelenmek isteyen projelerin listelenme ücreti olarak HDN vermesi gerektiğini hatırlatalım. Listelenecek olan her projenin topluluğunu aynı zamanda HDN yakından tanımış olacak. 28 Ekim’de gerçekleşecek listeleme HDN’nin kabuğunu kıracağı ciddi bir eşik. Sonrasında ise projenin çeşitli firma ve projelerle iş birliği haberlerinin gelmesi bekleniyor.

Kaynak: https://medium.com/@bhtsz_trader/hydranet-son-durum-35af0bcafc3b

Kripto paralar ve blockchain hakkındaki her türlü sorunuz için telegram kanalımıza davetlisiniz. Kanala katılmak için tıklayınız.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

Hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan bu içerik, genel anlamda bilgi vermeyi amaçlamakta olup; bu içeriğin, yatırımcıların alım satım kararlarını destekleyebilecek yeterli bilgileri kapsamayabileceği dikkate alınmalıdır. Bu sayfalarda yer alan çeşitli bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan KoinSaati sorumlu tutulamaz. 

Onur Çaliş tarafından yazıldı.

Beykent Üniversitesi, Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünden 2020 senesinde mezun oldum. Başkent İletişim Akademisi'nde Diksiyon, Sunuculuk ve Spikerlik eğitimi aldım. Stajımı China Radio International bünyesinde tamamladım. Kripturk ile başladığım profesyonel çalışma hayatıma Bitlo Teknoloji ve Coinkolik ile devam ettim. Şu anda ise Koinsaati çatısı altında editörlük ve sunuculuk yaparak devam etmekteyim.

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) Fiyat Analizi

Near Protocol (NEAR) Uyuyan Bir Dev mi?