Hindistan Belge Tasdikleri İçin Ethereum (ETH) Altyapısını Kullanmaya Hazırlanıyor

Yüksek öğrenim için bir e-yönetişim sistemini benimseyen ilk birkaç ülkeden biri olan Hindistan’da Maharashtra Eyaleti yönetimi, LegitDoc ile yeni bir işbirliği sayesinde sahteciliğe karşı dayanıklı elektronik mühürlü diploma sertifikaları vermek için Ethereum ağı üzerinde kontrol edilen bir akreditasyon uygulaması başlattı.

Maharashtra Eyalet Beceri Geliştirme Kurulu (MSBSD), belge sahtekarlığındaki artışla mücadele etmek için Ethereum tabanlı halka açık blokchainleri kullanıyor. Kriptopara piyasasını yakından takip edenler için bu durum aslında Hindistan’ın kriptoparaları boykot etme tutumuna aykırı ve pozitif bir tutum. Bir kripto medya portalına verdiği röportajda LegitDoc CEO’su Neil Martis, dünya çapında pek çok yerde sertifikaların hala daha geleneksel manuel teknikler kullanılarak tasdik edildiğini belirtti. Martis konuşmasının devamında ise MSBSD’nin sadece blockchain üzerinden bu tasdik işlemlerini gerçekleştirmeye başlayacağını ve gelecek yılın başından itibaren tüm tasdik talepleri için bunun geçerli bir uygulama haline geleceğini ifade etti.

Diğer eyaletlerin de bu sistemle ilgilendiğini belirten Martis şunları ekledi: “Karnataka Hükümeti’nden (Bilgi Teknolojisi ve Biyoteknoloji Departmanı) aktif bir siparişimiz var. Telangana Hükümeti (okul eğitimi departmanı) ve Maharashtra’nın Yüksek ve Teknik eğitim departmanı ile LegitDoc’u öğrenci toplulukları için uygulamak için görüşme halindeyiz.”

Önemli bazı kurumların da (Ulusal Teknoloji Enstitüsü (Surathkal) ve Ashoka Üniversitesi gibi) bu teknolojiyi uygulamak için şirketle temaslara başladığını belirten Martis, bunun amacının belge sahtekarlıklarına bir son vermek olduğunu ifade etti.

Mevcut Örnekler

LegitDoc ile olan ilişkisi, Hindistan’ı eğitim için bir e-yönetim çerçevesi yürütmek için erken benimseyenler arasına koyuyor ve bu şekilde Hindistan bu alanda dikkat çeken kurum ve devletler olan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), Malta ve Singapur ile beraber anılmaya hazırlanıyor. MIT bilindiği gibi bir süredir sahteciliği önlemek amacıyla blockchain üzerinden diplomalarını tasdik ediyor ve mühürlüyor. Bu sayede Blockchain daha önceden çözüm üretilememiş pek çok soruna çözüm üreteceğinin sinyalini vermiş oluyor.

Blockchain altyapısı güvenlik ve kırılamaz şifreleme avantajları sağlaması ve benzersiz yapısıyla bu alanda çözüm teşkil etse de hala daha diğer alanlarda çözüm sunabilmesi için geliştirilmesi gerekiyor. 2020’lerin Blockchain teknolojisinin bu atılımı ve gelişimi göstereceği yıllar olması ve hayatın her alanına girmesi bekleniyor.

lupo.eth tarafından yazıldı.

Eqifi

EQIFI ZENDIT: Duyuru, Katılım ve Havuz Detayları

Shopify

Shopify, Satıcıların NFT’lerini Doğrudan Mağazaları Üzerinden Satmasına İzin Veriyor