in , ,

Haftanın Takip Edilecek Makroekonomik Gelişmeleri

Büyüme, enflasyon, dış borç stoku, işsizlik, cari işlemler dengesi ve faiz oranları gibi makroekonomik gelişmeler, kripto para piyasalarının fiyatlanmasında önemli bir rol oynuyor. 

Bu hafta içerisinde takip edilecek kritik makroekonomik gelişmeleri ve kripto gelişmelerini sizler için listeledik. Geçtiğimiz aylarda veriler hangi oranda gelmişti, bu ay hangi oranların gelmesi bekleniyor birlikte inceleyelim. 

12 Haziran Pazartesi 

18:00 ABD Tüketici Enflasyon Beklentileri (Önceki Veri: %4,4)

21:00 ABD Federal Bütçe Dengesi (Mayıs) (Önceki Veri: 176,0B) (Beklenen Veri: -236,0B) 

13 Haziran Salı 

14:00 ABD OPEC Aylık Rapor

15:30 ABD Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Mayıs) (Önceki Veri: %0,4) (Beklenen Veri: %0,4)

15:30 ABD Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Mayıs) (Önceki Veri: %5,5) (Beklenen Veri: %5,3)

15:55 ABD Kırmızı Kitap (Yıllık)

14 Haziran Çarşamba

12:00 Euro Bölgesi Sanayi Üretimi (Yıllık) (Nisan) 

12:00 Euro Bölgesi Sanayi Üretimi (Aylık) (Nisan)

14:00 ABD MBA 30 Yıllık İpotek Oranı 

15:30 ABD Çekirdek Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Yıllık) (Mayıs) (Önceki Veri: %3,2) (Beklenen Veri: %2,9)

15:30 ABD Çekirdek Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık) (Mayıs) (Önceki Veri: %0,2) (Beklenen Veri: %0,2)

21:00 ABD Faiz Oranı Tahmini 1.Yıl (2. Çeyrek) 

21:00 Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Açıklaması

21:30 FOMC Basın Toplantısı 

15 Haziran Perşembe

05:00 Çin İşsizlik Oranı (Mayıs) 

15:15 Euro Bölgesi ECB Para Politikası Duyurusu

15:15 ECB Faiz Oranı Kararı (Önceki Veri: %3,75) (Beklenen Veri: %4,0) 

17:15 AMB Başkanı Lagarde Konuşma Gerçekleştirecek 

16 Haziran Cuma 

10:00 Türkiye Yıl Sonu Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Tahmini 

12:00 Euro Bölgesi Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Mayıs) (Önceki Veri: %5,6) (Beklenen Veri: %5,3)

12:00 Euro Bölgesi Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Mayıs) (Önceki Veri: %1,0) (Beklenen Veri: %0,2)

Kripto paralar ve blockchain hakkındaki her türlü sorunuz için telegram kanalımıza davetlisiniz. Kanala katılmak için tıklayınız.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

Hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan bu içerik, genel anlamda bilgi vermeyi amaçlamakta olup; bu içeriğin, yatırımcıların alım satım kararlarını destekleyebilecek yeterli bilgileri kapsamayabileceği dikkate alınmalıdır. Bu sayfalarda yer alan çeşitli bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan KoinSaati sorumlu tutulamaz. 

Onur Çaliş tarafından yazıldı.

Beykent Üniversitesi, Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünden 2020 senesinde mezun oldum. Başkent İletişim Akademisi'nde Diksiyon, Sunuculuk ve Spikerlik eğitimi aldım. Stajımı China Radio International bünyesinde tamamladım. Kripturk ile başladığım profesyonel çalışma hayatıma Bitlo Teknoloji ve Coinkolik ile devam ettim. Şu anda ise Koinsaati çatısı altında editörlük ve sunuculuk yaparak devam etmekteyim.

Ethereum, Staking Dengesinin Düşmesiyle 1.700 Doların Altına Geriliyor

Kripto Paralar Neden Sert Düştüler? Bundan Sonra Ne Bekleniyor?