Hollanda Ekonomik Analiz Bürosu direktörü Pieter Hasekamp, Bitcoin‘in tamamen yasaklanması çağrısında bulundu.
Son zamanlarda yayınlanan “Hollanda Bitcoin’i yasaklamalı” başlıklı bir makalede Hasekamp, Bitcoin’in paranın üç işlevinden hiçbirini karşılamadığını ve sonuç olarak Hollanda’nın Bitcoin’in madenciliğini, elde tutulmasını ve ticaretini yasaklaması gerektiğini savundu. Direktör, Hollanda hükümetinin Bitcoin’e acil ve tam bir yasak getirmesi için birçok nedenin var olduğunu dile getirdi.

Birincisi, Bitcoin “gerçek bir değere sahip değildir ve yalnızca diğerleri onu kabul edebileceği için değerlidir.” Ayrıca Bitcoin’in bir hesap birimi, bir ödeme aracı ve bir değer deposu olarak başarısız olduğunu belirtti. Buna ilaveten güvenlik endişeleri, dolandırıcılık riskleri ve yasadışı finansman için kriptopara birimlerinin kullanımıyla ilgili rahatsız edici bir başka popüler Bitcoin karşıtı anlatıyı da gündeme getirdi.
Hasekamp, Hollanda’nın “kripto yutturmacasını durdurma” duruşunda diğer ülkelerin gerisinde kaldığını belirtti. Çin’in Bitcoin madenciliği ve ticareti üzerindeki baskısını yoğunlaştırma hareketinden de söz ederek bununla ilgili şu yorumda bulundu: Flemenk düzenleyiciler ticaret platformlarının denetimini sıkılaştırmaya çalıştı, ancak bu hususta pek başarılı olamadı. Merkezi Planlama Bürosu, 2018 yılında kripto ticaretinin risklerine dikkat çekti, ancak daha katı düzenlemenin henüz gerekli olmadığı sonucuna vardı.
Kriptoparalar hakkında; merak ettikleriniz, öğrenmek istedikleriniz, soru-cevap, güncel analizler için Telegram kanalımızda bizi takip edin ve iletişimde kalın. KoinSaati’nin Telegram Kanalına katılmak için tıklayınız.