in , , ,

Ethereum’un (ETH) Bir Sonraki Hedefi Neresi?

Ethereum son 24 saatte %5,4 artarken Ethereum aktif balina sayısında artış yaşandı. Veri şirketi Santiment, FTX’in çöküşünden bu yana yaşanan en büyük balina cüzdan aktivitesini bildirdi. 

Santiment, Ethereum fiyatında yaşanan artışın, balina cüzdan aktivitelerindeki artışla orantılı olduğunu düşünüyor. Ayrıca Santiment şirketinin analistleri, bunun çok daha büyük bir fiyat artışının habercisi olabileceğine inanıyor. ETH, bu yazı yazılırken 1.265 dolardan fiyatlanıyordu. 

Santiment, FTX’in iflas başvurusunda bulunmasının ardından Ethereum zincirindeki balina cüzdan sayılarının aktif olarak arttığını tweetledi. Böylece, 100 ila 100.000 ETH tutan cüzdanların miktarı, FTX krizinden bu yana yaşanan ağır düşüşün ardından 20 ayın zirvesini gördü. 

Santiment verilerine göre daha önce bu durum yaşandığında ve cüzdanlar aynı seviyeye geldiğinde, ETH fiyatı 3 hafta içerisinde %30’dan fazla artmıştı. 

Ethereum için izlememiz gereken destek ve direnç seviyeleri nerelerde bulunuyor birlikte bakalım. Güne yükselişle başlayan ETH, 1.212 dolar seviyesinden 1.282 dolara kadar yükseldi. Varlık, birinci Ana Direnç Seviyesini (R1) 1.243 dolardan ve İkinci Ana Direnç Seviyesini (R2) 1.270 dolardan kırdı. 

Şu anda 1.265 dolardan fiyatlanan ETH fiyatı, İkinci Ana Direnç Seviyesini 1.270 dolar ve Üçüncü Ana Direnç Seviyesini 1.340 dolar olarak yeniden belirleyebilmek için 1.200 desteğinden kaçınmalıdır. ETH fiyatının 1.280 dolara geri dönmesi, yükseliş seansına işaret eder. Fakat fiyatta yaşanacak bir yükseliş için iyi haberlerin de destek sağlaması gerekiyor. 

1.280 dolar seviyesine geri dönen bir ETH, 1.340 doları test edebilir. Olası bir düşüş durumunda ise 1.200 dolar desteği, oradan aşağı yaşanacak bir kırılımda ise 1.130 dolar desteği test edilebilir. 

Kripto paralar ve blockchain hakkındaki her türlü sorunuz için telegram kanalımıza davetlisiniz. Kanala katılmak için tıklayınız.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

Hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan bu içerik, genel anlamda bilgi vermeyi amaçlamakta olup; bu içeriğin, yatırımcıların alım satım kararlarını destekleyebilecek yeterli bilgileri kapsamayabileceği dikkate alınmalıdır. Bu sayfalarda yer alan çeşitli bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan KoinSaati sorumlu tutulamaz.

Onur Çaliş tarafından yazıldı.

Beykent Üniversitesi, Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünden 2020 senesinde mezun oldum. Başkent İletişim Akademisi'nde Diksiyon, Sunuculuk ve Spikerlik eğitimi aldım. Stajımı China Radio International bünyesinde tamamladım. Kripturk ile başladığım profesyonel çalışma hayatıma Bitlo Teknoloji ve Coinkolik ile devam ettim. Şu anda ise Koinsaati çatısı altında editörlük ve sunuculuk yaparak devam etmekteyim.

Huobi Token (HT) Nedir? Nasıl Alınır? 

VeChain (VET) Nasıl Stake Edilir?