Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma günü Dolmabahçe sarayında ekonomi basını temsilcileriyle bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirdi. Bu görüşmede kriptoparalarla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kriptoparaların ülkemizdeki yasal altyapısıyla ilgili olarak yasanın hazır olduğunu ve yakında TBMM’ye gönderileceğini ifade etti.
Süratle büyüyen kriptopara sektörü konusunda Türkiye kapsamlı bir regülasyon hazırlığı içerisine girdi. Thodex olayından sonra gündeme gelen ve hala deva eden dolandırıcılık vakaları da gündemden düşmüyor. Ülkemizde kriptopara varlıkları ile ilgili yasal regülasyonlar yapılacağı uzun süredir konuşuluyordu. Kriptoparalarla ilgili en son açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “kriptoparalarla devam eden bir savaşımız var” söylemiyle bu sektörün Türkiye’deki faaliyetlerinin kontrol altında alınması gerekliliğinin önemli olduğunu vurgulamış, yasa çalışmalarının hızlı şekilde devam ettiğini de sözlerine eklemişti.
Ayrıca geçtiğimiz Mayıs ayında Resmî Gazete’de yayımlanan “Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile kriptoparalar resmen tanınmıştı. Kriptopara borsaları da Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) denetimi altına girmişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Kriptopara Yasası Hazır, Meclise Göndereceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomist ve akademisyenlerle bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede kripto paralarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan, kriptoparaların ülkemizdeki yasal altyapısıyla ilgili olarak yasanın hazır olduğunu ve yakın tarihte Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderileceğini ifade etti. Erdoğan, bu konuda hızlı bir aksiyon alınacağına dair sinyaller verdi. Hazırlanan kriptopara yasasının detayları hakkında henüz bilgi verilmezken önümüzdeki günlerde detaylarının ortaya çıkması bekleniyor.
Ancak bazı edinilen bilgilere göre yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 55 internet sitesine erişimin engellenmesinin ardından kriptoparalardan elde edilen gelirlere sıkı bir denetim getirilecek. Bununla birlikte Erdoğan’ın açıkladığı yapılan çalışma kapsamında da kriptopara işlemlerinden vergi alınacağına dair çalışmanın bu yasa tasarısının içinde olacağı aktarıldı. Vergi oranının henüz netleşmediği belirtilse de işlemler üzerinden bir kesintiye gidilmesi düşünülmekte.
Bu da ilginizi çekebilir : MASAK’ın Yayınladığı Rehber Bizler İçin Ne İfade Ediyor?
Kriptoparalar ve blockchain hakkındaki her türlü sorunuz için telegram kanalımıza davetlisiniz. Kanala katılmak için tıklayınız.