in ,

Cosmos (ATOM) Network İle İlgili Bilmeniz Gereken Her Şey

Blockchain ağı Cosmos (ATOM), benzersiz pazar yaklaşımıyla rekabeti bir topluluğa dönüştürmeyi amaçlamaktadır. Sektördeki çoğu projenin aksine, Cosmos rekabeti kızıştırmak ya da ün kazanmakla ilgili bir uğraş içinde değildir. Bunun yerine Cosmos, sektörü bir araya getirmeye yardımcı olacak benzersiz protokollerin bir kombinasyonu aracılığıyla tüm blok zinciri sektörünü desteklemeyi hedeflemektedir.

Cosmos (ATOM) Nedir?

Cosmos, birbirinden farklı veya bağımsız blockchain sistemlerini birbirine bağlayan merkeziyetsiz bir ekosistemdir. Geliştiriciler bu kavramı “blok zincirlerinin interneti” olarak adlandırıyor. Projenin amacı, ayrı blok zincirlerinin birbirleriyle sorunsuz bir şekilde iletişim kurmasını sağlamaktır. Cosmos, herhangi bir blok zincirinin başkalarıyla iletişim kurmasını, verileri paylaşmasını ve işlemleri gerçekleştirmesini sağlar, böylece pazardaki sürtüşmeyi geliştirme için olumlu bir itici güç haline getirir. Cosmos, blok zincirleri arasında bir köprüden daha fazlasıdır. Bu platform aynı zamanda onu pazarda zorlu bir seçenek haline getiren eksiksiz bir ürün ve özellik paketi sunar. Cosmos, geliştiricilere blok zinciri oluşturma verimliliğini artıran güçlü araçlara erişim sağlayan yeni nesil bir teknoloji yığını sunar.

Cosmos (ATOM)

Geliştiriciler ATOM ekosisteminde bir hafta içinde karmaşık blok zincirleri oluşturabilirler. Buna karşılık, aynı görev 2cd-nesil blok zincirlerini kullanarak haftalar alırdı. Bu nedenle Cosmos, daha fazla kullanıcı etkileşimi sağlamaya yardımcı olan büyüyen bir Dapp topluluğu görmeye devam ediyor.

Cosmos (ATOM) Hangi Sorunları Çözer?

Cosmos’un temel amacı, pazardaki birlikte çalışabilirlik eksikliğini gidermektir. Blockchain sektörü çok çeşitli hizmetleri ve işlevleri kapsar. Bununla birlikte, her blok zinciri şu anda bir ada olarak işlemektedir. Bu, piyasanın daha fazla kripto yanlısı mevzuat için lobi yapmak veya sektördeki diğer hayati iyileştirmeler gibi önemli görevleri yerine getirme yeteneğini zayıflatır.

Cosmos aracılığıyla, farklı blok zincirleri kendi özel kullanım durumlarıyla bir arada var olabilir. Bu, geliştiricilerin çabaları pazarlama ve rekabetle ilgili diğer faaliyetler için harcamak yerine geliştirmelere odaklanmasına olanak tanır. ATOM, farklı blok zincirlerinin kullanılabilirliklerini geliştirmek için diğer platformların yeteneklerinden yararlanmasına bile olanak tanır.

Cosmos’un (ATOM) Avantajları

Cosmos, pazara çeşitli faydalar sağlar. Birincisi, platform tamamen özelleştirilebilir ve geliştiriciler, yeni blok zinciri uygulamalarını ve platformlarını kolaylıkla oluşturabilir ve dağıtabilir. Cosmos ağı, etkinliği kolaylaştırmak için merkezi bir birim olmadan çalışır. Bunu yaparken ağ, blok zinciri arasındaki işlemleri kolaylaştırır ve geliştiricilere verileri ve tokenleri programlı olarak paylaşma olanağı sağlar.

Cosmos (ATOM) Nasıl Çalışır?

Cosmos, ağındaki blok zincirleri arasında birlikte çalışabilirliği kolaylaştırmak için çeşitli çık kaynak araçları kullanır. Protokol, bu görevi gerçekleştirmek için ağdaki her blok zincirinin durumunu bağımsız olarak izler. Cosmos ekosisteminde her ağ bir bölge olarak bilinir.

Cosmos (ATOM)

Bölgeler, ağlarının tam işlevselliğinden yararlanmaktadır. Daha da önemlisi, bu blok zincirleri, görevlerini tamamlamak için ihtiyaç duydukları herhangi bir işlemi gerçekleştirebilen bağımsız ağlardır. Bu blok zincirleri, Cosmos bağlantılarının herhangi bir etkisi olmadan ağlarında yeni tokenlar yayınlayabilir ve dağıtabilir. Bunun haricinde yeni hesapları, işlemleri onaylayabilir, oy verebilir ve protokol yükseltmelerini gerçekleştirebilir.

Cosmos (ATOM) Konsensüsü

Son katman, fikir birliği protokolüdür. ATOM, Tendermint BFT motorunu kullanmaktadır. Bu mekanizma ağı korur ve düğümlerin güncel bir durumu korumasını sağlar. Protokol özellikle işlemleri doğrular ve blok zincirine bloklar ekler. Tendermint BFT motoru, bir PoS yönetişim mekanizmasıdır (Proof of Stake). Bu nedenle, ağ kullanıcıları doğrulayıcı görevi görür. Kullanıcılar, kriptolarını Cosmos’a koyduklarında ödül alırlar. Staking, belirli bir miktardaki kriptoyu bir ödül için bir ağ haritasına kilitleme sürecini tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Staking, ticarete kıyasla risk küçük olduğu için şu anda piyasadaki en gözde özelliklerden birisidir.

Cosmos (ATOM) Tarihi

Cosmos’un tarihi lansman tarihinden yıllar önce başlar. Platform ortaya çıkış sürecini tanınmış blockchain geliştiricisi olan Jae Kwon’un Tendermint’i sektöre kazandırmasından sonra gerçekleştirdi. Bu yaklaşık olarak 2014 yılında olmuştu. Sonunda Kwon, diğer iki saygın kripto geliştiricisi Zarko Milosevic ve Ethan Buchman ile bağlantı kurdu. Nisan 2017’de Cosmos, Cosmos’u bir ICO aracılığıyla başarıyla güvence altına aldı. Muazzam bir şekilde platformun hedeflerine ulaşması sadece 29 dakika sürdü. Aralık 2018’de ağ, Game of Stakes’in piyasaya sürülmesiyle büyük testlere başladı. Dört aydan kısa bir süre sonra, Cosmos resmi ana ağı başlatıldı.

Kripto paralar hakkında; merak ettikleriniz, öğrenmek istedikleriniz, soru-cevap, güncel analizler için Telegram kanalımızda bizi takip edin ve iletişimde kalın. KoinSaati’nin Telegram Kanalına katılmak için tıklayınız.

Batuhan Görbulak tarafından yazıldı.

Hacettepe Üniversitesi Almanca Mütercim Tercümanlık bölümünden mezun olduktan sonra kendisini çeviri ve yerelleştirme alanlarında geliştirdi. Farklı şirketlerde serbest çevirmenlik yapmakta olan Batuhan, 2020’de kripto paralar ile tanışmasıyla birlikte iş ağını genişleterek FinTech alanında birçok projenin çevirisinde tecrübe kazandı. Son 1 senedir çalışmalarını FinTech alanına yoğunlaştırarak Blockchain'i keşfetme yolunda çalışmalarını genişletiyor ve şimdilerde ise koinsaati.com'da co-founder ve "chief editor" olarak aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Blockchain Uzay Endüstrisini Nasıl Etkileyecek?

Kriptopara, Bitcoin

8 Mayıs 2021 Tarihli Cardano, Tron Ve Chiliz Fiyat Analizi