Çin merkezli coin’ler, birkaç aydır pozitif fiyatlanmaya devam ediyor. Bu yazımızda sizler için Çin coin’lerini ve özelliklerini inceleyeceğiz.
Hong Kong’un 1 Haziran 2023 itibariyle kripto varlık alım satım işlemlerini yasal hale getireceğini duyurmasıyla birlikte Çin coin’lerine olan ilgi bir hayli arttı.
Peki Çin coin’leri hangileri ve özellikleri neler?
Conflux Network (CFX): Conflux Network, Asya blok zinciri sektöründe sınır ötesi, çok zincirli iş birliğini teşvik etmeyi amaçlayan gelişmiş bir DeFi ekosistemidir. Proje aynı zamanda Çin’de faaliyet gösteren devlet onaylı tek kamu blok zinciridir.
ImmutableX (IMX): Çin merkezli coin’lerin arasında yer alan ImmutableX, Ethereum blok zincir ağındaki NFT’ler için ilk Layer-2 protokolü ve ölçeklendirme çözümüdür.
Nervos Network (CKB): Küresel uygulamalar için geliştirilmiş bir blok zincir platformu olarak tanımlanan Nervos Network, Çin’in halka açık blok zinciri BSN China tarafından da kullanılması ile dikkatleri üzerine topluyor.
Cocos-BCX (COCOS): Çin’in oyun blok zinciri olarak da bilinen COCOS, aynı zamanda Binance destekli bir projedir.
Ethernity (ERN): NFT oyun alanında faaliyet sürdüren Ethernity, Tencent China tarafından 244,5 milyon dolarlık fon toplamıştı.
dYdX (DYDX): dYdX, kullanıcıların ödünç verme, ödünç alma, marjin ticareti, sürekli sözleşmeli ticaret ve spot ticaret gibi DeFi hizmetlerine erişebildiği bir platformdur.
SushiSwap (SUSHI): Uniswap’in forklanması ile oluşan SushiSwap, Uniswap’in gelişmiş hali olarak tanımlanmaktadır. Proje, Çinli kullanıcılar için alternatif bir merkeziyetsiz platform görevi görmektedir.
DODO (DODO): Çin merkezli merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü ve zincir üstü likidite sağlayıcısı olan DODO, benzersiz proaktif piyasa yapıcı algoritmasıyla otomatik piyasa yapıcılardan daha iyi likidite ve fiyat istikrarı sunmayı amaçlıyor.
dForce (DF): dForce, Ethereum ağı üzerine inşa edilmiş bir blok zincir projesidir. Proje, ölçeklenebilen ve entegre bir şekilde birlikte çalışabilen açık bir finans protokolü oluşturmayı amaçlar.
SelfKey (KEY): SelfKey, kullanıcıların tüm kimlik bilgilerini ve belgelerini kendi kontrolü dahilinde cihazlarında saklamalarını sağlayan bir platformdur.
Measurable Data Token (MDT): Measurable Data Token (MDT), veri sağlayıcıların ve veri alıcılarının güvenli ve anonim olarak veri alışverişinde bulunabileceği blok zinciri tabanlı bir veri ekonomisi sağlamayı amaçlar.
Linear Finance (LINA): Linear Finance, önde gelen likidite sorunlarını ve yüksek gas ücretlerini düzelterek merkeziyetsiz finansmanı geliştirmek isteyen bir blok zincir projesidir.
DFI.Money (YFII): DFI.Money, merkeziyetsiz finans protokolü Yearn.finance’ın bir çatalıdır. Proje, DeFi yatırımcıları için getirileri optimize etmeyi amaçlamaktadır.
PancakeSwap (CAKE): PancakeSwap, BNB Chain blok zinciri üzerinde oluşturulmuş bir merkeziyetsiz borsadır. Platform, bir otomatik piyasa yapıcı olarak çalışır.
ForTube (FOR): ForTube, kripto tahvil piyasasına odaklanan ve merkeziyetsiz finans hizmetleri sunan bir blok zincir projesidir.
Shentu (CTK): Shentu, DeFi, NFT’ler ve otonom araçlar da dahil olmak üzere kritik görev uygulamalarının güvenilir bir şekilde yürütülmesi için güvenlik öncelikli yetkilendirilmiş blok zincir projesidir.
VeChain (VET): VeChain, blok zincir tabanlı bir tedarik zincir platformudur. Proje, dağıtık yönetişim ve nesnelerin interneti teknolojilerini, tedarik zinciri yönetimindeki bazı önemli sorunları çözen bir ekosistem oluşturmak için kullanmayı amaçlıyor.
Neo (NEO): NEO, kullanıcıların blok zincir teknolojisindeki gelişmeler ile ilgili oylamalara katılmasını sağlayan, akıllı kontratların ve dijital varlıkların gelişimini sağlayan blok zincir tabanlı bir platformdur.
Filecoin (FIL): Filecoin, veri doğrulama ve arşivleme gibi işlemler ile madencilik yapma olanağı sağlar.
Tron (TRX): Tron izinsiz araçlar, platformlar ve protokollerden oluşan bünyesiyle içerik dağıtım endüstrisini merkeziyetsiz hale getirmek ve demokratikleştirmek için oluşturulmuş gelişmiş bir blok zincir platformudur.
Waltonchain (WTC): Waltonchain, tedarik zincirinin yönetimi için oluşturulan, RFID ve IoT teknolojisini birleştiren bir ekosistemdir.
Kepple (QLC): Kepple, BNB zincirinden sosyal medya platformlarına uzanan ve Web3 özelliklerini All-ın-one uzantısında getiren Layer-2 kripto topluluğu odaklı bir projedir.
Cortex (CTXC): Cortex, açık kaynaklı bir yapay zeka platformu olan ve AI programlarını blok zincir üzerinde sağlamayı hedefleyen bir projedir.
Tüm bunların yanı sıra Çin coin’leri arasında QKC, WAN, ONT, NKN, IRIS gibi varlıklar da yer almaktadır. Uzakdoğu etkili gem sayılabilecek coin’ler arasında ise yukarıda yer alan birkaç varlığı ve daha fazlasını örnek gösterebiliriz. Bu varlıkları şöyle sıralayabiliriz:
- Alchemy Pay (ACH)
- The Sandbox (SAND)
- SelfKey (KEY)
- Highstreet (HIGH)
- Reef (REEF)
- Prosper (PROS)
- Phala Network (PHA)
- Bu da ilginizi çekebilir: Çin Coin’leri Neden Yükseliyor?
Kripto paralar ve blockchain hakkındaki her türlü sorunuz için telegram kanalımıza davetlisiniz. Kanala katılmak için tıklayınız.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.
Hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan bu içerik, genel anlamda bilgi vermeyi amaçlamakta olup; bu içeriğin, yatırımcıların alım satım kararlarını destekleyebilecek yeterli bilgileri kapsamayabileceği dikkate alınmalıdır. Bu sayfalarda yer alan çeşitli bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan KoinSaati sorumlu tutulamaz.