in ,

Binance 1.6 Milyon BNB Token’i Otomatik Yakımda Yok Etti

Token Yakımları Genelde Deflasyon Amacıyla Yapılır Ve Kriptoparaların Değerini Korumayı Hedef Edinir

Kriptopara borsası Binance, geçen çeyrekte sistemine entegre ettiği BNB Auto Burn yani Otomatik Yakım Programı ile değeri 750 Milyon Dolar olan 1.6 Milyon BNB Token’i dolaşımdan çıkardı.

Yeni yakım metodu Auto Burn’de yakılacak tokenlerin sayısı, akıllı kontratların altyapısını oluşturan bir blockchain olan Binance Smart Chain tarafından üretilen blokların sayısına ve BNB’nin dolar bazlı ortalama fiyatına göre belirleniyor.

Binance merkezi borsasından elde edilen gelire dayanan önceki token yakma metodolojisinden uzaklaşmanın, Token yakım sürecini BNB topluluğu için daha objektif ve net hale getirmesi bekleniyor.

Binance’nin kurucu ortaklarından Changpeng Zhao, Binance Blog üzerinden yapılan resmi açıklamada şunları paylaştı:

BNB Otomatik Yakımı’nın entegrasyonu BNB’nin yolculuğundaki doğal adımlardan biridir ve BNB topluluğunun büyümesine daha fazla otonomi, şeffaflık ve öngörülebilirlik sağlayarak yardımcı olacaktır.

BNB AUTOBURN
Binance’nin Otomatik Yakım Formülü. “Fonksiyonun sonucu olan B, toplamda yakılacak BNB miktarını temsil eder. N, bir çeyrekte Binance Smart Chain tarafından üretilen toplam blok sayısıdır. P, Amerikan Doları karşısında BNB’nin ortalama değeridir. K, fiyat çapası olarak belirlenmiş, başlangıç olarak 1.000’a ayarlanmış sabit bir değerdir. BNB oto yakımı dolaşımdaki toplam token sayısı 100 Milyon’un altına düştüğüne duracaktır.”

Binance çeyreklik yakımlarla, dolaşımdaki toplam token miktarının yarısına tekabül eden 100 milyon BNB Token’i yok etmek konusunda kararlı. Coin Tools’un verilerine göre borsa, 2017’den beri gerçekleştirdiği  çeyreklik yakımlarla 35 milyon tokeni yok etmiş durumda.

Token yakımlarının deflasyonist olduğu ve kriptoparaları elde tutmayı daha cezbedici hale getirmeyi amaçladığı düşünülür. Klasik finansta, deflasyonun sürekli devam eden değer kaybı olduğu söylenir. Kriptoda ise, deflasyonist bir token, zamanla dolaşımdaki miktarının azalacağı bir token anlamına gelir. Enflasyona karşı dirençli ve elde tutmanın karlı olduğu bir mal olarak tahayyül edilir. Cz mahlasıyla bilinen Changpeng Zhao, Yakım haberlerinin üzerine attığı tweet aracılığıyla “BNB Deflasyonist bir tokendir.” dedi.

Tüm bunlara karşılık, Pazartesi gerçekleşen ve ilk otomatik yakım olan 18. BNB Yakımı, BNB’nin düşüşünü engellemek konusunda başarılı olmuş gözükmemekte. Bu yazının yazımı sırasında 473.5 seviyesinde olan BNB, haftanın başından beri %4 değer kaybetmiş durumda.

Kriptoparalar ve blockchain hakkındaki her türlü sorunuz için telegram kanalımıza davetlisiniz. Kanala katılmak için tıklayınız.

Umut Yazıcı tarafından yazıldı.

Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı anadalı ve Ekonomi yandalı mezunu. Eser çevirmeni. Blockchain ve kriptoparalar konusunda kendini geliştirmeye çalışıyor.

Microsoft, Activision Blizzard’ı Satın Alıyor

Sadece Cripto ile Huobi Sohbet Saati