in

Automata Network (ATA) Nedir?

Dünyanın en büyük kriptopara borsası Binance, Automata Network (ATA) projesini tanıttı.

Binance borsası, geçen yıl kullanıcıların BNB, BUSD ve diğer tokenler karşılığında yeni tokenler kazanabilecekleri bir ürün olan Launchpool’u yatırımcılarına tanıtarak piyasaya sürmüştü. Launchpool’da tanıtılan en yeni proje, Automata Network (ATA) oldu. Yatırımcılar BNB, BUSD ve DOT tokenlerini üç ayrı havuzda stake ederek, 30 gün boyunca ATA alabilecek.

Automata Network (ATA) Nedir?

Bu soruyu cevaplamak için, çözdüğü sorunlara değinelim. Küresel internet pazarı onlarca trilyon dolara ulaşmış olabilir, ancak bu kesinlikle zaman aldı. Bunu, bir yılda 51 milyar dolarlık şaşırtıcı bir hasılat elde eden DeFi (Merkezi Olmayan Finans) ile karşılaştırabiliriz. Bununla birlikte, ilerleme her zaman kendi benzersiz sorunlarını beraberinde getirir ve bunlar zamanla belirgin hale gelir. Sorunları şu şekilde sıralayabiliriz: Blok zincirinin şeffaf doğası nedeniyle kısıtlı gizlilik, kullanıcıların eski sistemlere olan olağan güveni nedeniyle önceden yüksek fırsat maliyetleri ve zincirler arasındaki birlikte çalışabilirliği durduran blok zinciri ekosistemleri arasında devam eden sürtüşme.

Çözüm

Automata Network (ATA) gizlilik, yüksek güvence ve sorunsuz hesaplama elde etmek için Ethereum ve Polkadot’taki dApp’ler için ara katman yazılımı gibi benzeri gizlilik hizmetleri sağlayan merkeziyetsiz bir hizmet protokolüdür. Son teknoloji kripto gizlilik koruma algoritmaları ve donanım tabanlı güven üzerine kurulu Automata ekibi, Web3 vizyonunu gerçekçi ve pratik bir şekilde gerçeğe dönüştürüyor. Bu nedenle, teknik geçmişiyle, Web3 yığınını oluşturan önemli bir gizlilik boşluğunu doldurmak için proje başlatıldı.

automata network

Temel Özellikleri

İzsiz Gizlilik: İşlevler arasında DAO’lar için anonim oylama, tüccarlar için özel ticaret botu ve dizin oluşturucular için izleme sorgulaması bulunur.

Yüksek Güvence: İşlevler arasında DEX için önden çalıştırma önleme, Oracle’lar için kurcalamaya dayanıklı veri kaynağı ve uygulamalar için sağlam rastgelelik bulunur.

Sürtünmesiz Hesaplama: Zincirler arası hızlı işlemlere, zincirler için katman 2’ye ve DeFi projeleri için müdahaleci olmayan korumaya olanak tanır.

Doğrulayıcı

Automator Doğrulayıcıları, tokenleri stake ederek ve Proof-of-Stake konsensüsünü kullanan katılımcılar için güvenilir bir durum sağlar. Bu doğrulayıcılar, kontrol düzlemi ile ilgili bir dizi görevden sorumlu olacaklar, örneğin: 1) hem staking hem de hosting düğümlerinin kaydı 2) iş görevlerinin ve ödüllerin dağıtımı 3) bilgi işlem gücü satma ve satın alma pazarı.

Kriptoparalar hakkında; merak ettikleriniz, öğrenmek istedikleriniz, soru-cevap, güncel analizler için Telegram kanalımızda bizi takip edin ve iletişimde kalın. KoinSaati’nin Telegram Kanalına katılmak için tıklayınız.

Batuhan Görbulak tarafından yazıldı.

Hacettepe Üniversitesi Almanca Mütercim Tercümanlık bölümünden mezun olduktan sonra kendisini çeviri ve yerelleştirme alanlarında geliştirdi. Farklı şirketlerde serbest çevirmenlik yapmakta olan Batuhan, 2020’de kripto paralar ile tanışmasıyla birlikte iş ağını genişleterek FinTech alanında birçok projenin çevirisinde tecrübe kazandı. Son 1 senedir çalışmalarını FinTech alanına yoğunlaştırarak Blockchain'i keşfetme yolunda çalışmalarını genişletiyor ve şimdilerde ise koinsaati.com'da co-founder ve "chief editor" olarak aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Bankacılık, Ticaret ve Blok Zinciri: Finansal Erişimin Genişlemesi

Ocean Protocol

Piyasa Durgunken Solana %10’luk Artış Gösterdi