Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke olan El Salvador, 44 ülkeyle Bitcoin kabulünü tartışmaya hazırlanıyor!
El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, 15 Mayıs Pazar günü yaptığı açıklamada; El Salvador’un Bitcoin’i tartışmak için bu hafta 44 ülkeden gelecek delegelere ev sahipliği yapacağını söyledi.
Nayib Bukele, 16 Mayıs Pazartesi günü resmi Twitter hesabında 32 merkez bankası ve 12 finans otoritesinden oluşan 44 ülkeden gelecek delegelerin finansal konular, ekonomik durum ve ülkenin Bitcoin’i resmi olarak kabul etmesi hakkında konuşmak için El Salvador’da bir araya geleceğini söyledi.
Tomorrow, 32 central banks and 12 financial authorities (44 countries) will meet in El Salvador to discuss financial inclusion, digital economy, banking the unbanked, the #Bitcoin rollout and its benefits in our country.
— Nayib Bukele (@nayibbukele) May 16, 2022
Yarın (17 Mayıs Salı), 44 ülkeden 32 merkez bankası ve 12 finans otoritesi finansal konular, dijital ekonomi, bankasız bankacılık, Bitcoin’in kabulü ve ülkemizdeki faydalarını görüşmek üzere El Salvador’da bir araya gelecek.
Geçen Eylül ayında Bitcoin’i yasal olarak kabul eden ilk ülke olan El Salvador, satın aldığı Bitcoin haberleriyle öne çıkıyor. El Salvador, 16 Mayıs 2022 itibariyle 2.000’den fazla Bitcoin’e sahip durumda. El Salvador’da bir araya gelecek merkez bankaları ve yetkilileri; Nijerya, Mısır, Nepal, Pakistan, Bangladeş, Kenya, Uganda, Ruanda, Paraguay, Angola, Gine ve Madagaskar dahil olmak üzere gelişmekte olan ülkelerdendir. Katılımcı listesine bakıldığında toplantıya katılacak delegelerin Güney Amerika, Afrika ve Güney Asya ülkelerinin bir karışımından olduğu görülüyor.
El Salvador, Diğer Ülkeler İçin Bir Örnek mi Oluşturuyor?
El Salvador; Pakistan, Bangladeş, Paraguay, Haiti, Madagaskar ve Maldivler dahil olmak üzere birçok ülkeden delegelere ev sahipliği yapacak.
Görüşmeye katılan ülkeler arasında ortak bir nokta da çoğunun gelişmekte olan veya sınır ülkelerinden olması. Bu da nispeten küçük bir ekonomik profile işaret ediyor. Bu tür ülkeler, genellikle kriptonun benimsenmesinde sorumluluk üstlenmiştir.
Bitcoin, ABD’li trader’lar için iyi bir enflasyon koruyucu olmasa da çok daha yüksek enflasyon oranlarıyla karşı karşıya olan ve gelişmekte olan piyasalar, BTC’nin daha fazla değer sunduğunu görebilir.
El Salvador, 2022’ye kadar devam eden, ülkedeki ekonomik zayıflık döneminde de Bitcoin’i benimsemişti. Orta Afrika Cumhuriyeti de yakın zamanda Bitcoin’i benzer bir kavramla yasal olarak kabul etti.
Bitcoin’in Çökmesi Benimsemeyi Zorlaştırabilir
Benimseme, genel olarak kripto için olumlu olsa da El Salvador’un konferansı son zamanlarda görülen en kötü kripto çöküşlerinden birinin ortasına denk geliyor. Bitcoin, rekor seviyesinden %50’den fazla düşerken, toplam piyasa değeri geçen hafta 500 milyar doların üzerinde düştü.
Toplantıya Katılacak Merkez Bankaları ve Kuruluşlar
- Sao Tome ve Prensliği Merkez Bankası
- Paraguay Merkez Bankası
- Angola Ulusal Bankası
- Gana Merkez Bankası
- Namibia Merkez Bankası
- Uganda Merkez Bankası
- Gine Cumhuriyeti Merkez Bankası
- Madagaskar Merkez Bankası
- Haiti Merkez Bankası
- Burundi Merkez Bankası
- Esvatini Merkez Bankası
- Esvatini Maliye Bakanı
- Ürdün Merkez Bankası
- Gambiya Merkez Bankası
- Honduras Ulusal Bankası Komisyonu
- Madagaskar Hazine Genel Müdürlüğü, Maliye ve Bütçe Bakanlığı
- Maldivler Para Otoritesi
- Ruanda Merkez Bankası
- Nepal Merkez Bankası
- Kenya Düzenleme Otoritesi
- Pakistan Devlet Bankası
- Kosta Rika Finansal Kuruluşlarının Genel Denetimi
- Ekvador Halk ve Dayanışma Ekonomisi Denetimi Otoritesi
- El Salvador Merkez Bankası
- Mısır Merkez Bankası
- Ürdün Merkez Bankası
- Nijerya Merkez Bankası
- Senegal Ekonomi ve Mali Planlama Bakanlığı
- Dominik Cumhuriyeti Bankalar Denetimi
- Moritanya Merkez Bankası
- Kongo Merkez Bankası
- Ermenistan Merkez Bankası
- Ve son olarak Bangladeş Merkez Bankası
- Bu da ilginizi çekebilir: Altcoin’ler Nasıl Değer Kazanır? Altcoin Değerini Belirleyen Faktörler
Kripto paralar ve blockchain hakkındaki her türlü sorunuz için telegram kanalımıza davetlisiniz. Kanala katılmak için tıklayınız.