Bu yazımda sizlere 2021 yılının başından bu yana en çok artış sağlayan 15 altcoini anlatacağım. Yazının rehber niteliğinde de olması için altcoinlerin kısa birer temel analizi ile artışının arkasındaki nedenleri sıralayacağım.
Bakery Token (BAKE) Nedir? %18976
BAKE, Binance Smart Chain tabanlı bir AMM olan BakerySwap’ın yönetişim tokenidir. Kullanıcılar bu tokenlerle yönetimde oy hakkı elde edebildiği gibi BakerySwap’taki işlem ücretlerinden de kazanç sağlıyor. Yatırımcısına sene başından bu yana ciddi kazanç getiren BAKE, BakerySwap’ın popülerleşmesi ile artan kullanımı sonucu artış sağladı. Bildiğiniz üzere BAKE, BakerySwap’ın likidite tokeni olarak da kullanılıyor.
Axie Infinity (AXS) Nedir? %13372
Bu senenin özellikle ikinci yarısında NFT ve NFT tabanlı oyun sektörü kripto endüstrisinde ciddi değer kazandı. AXS da bu kazançtan en çok payını alan token olarak öne çıkıyor. Bildiğiniz üzere Axie Infinity oyuncuların Axies olarak bilinen token tabanlı yaratıkları geliştirmesine, onlarla savaşmasına ve onların alım satımını yapmasına olanak tanıyor.
- Bu da ilginizi çekebilir: NFT Yükselişinin Yaşandığı Bugünlerde Takip Edilesi 10 NFT Projesi
Telcoin (TEL) Nedir? %12668
Telcoin telekomünikasyon sektörünü blockchain teknolojisi ile birleştirmeyi amaçlıyor. Oldukça niş bir alanda blockchain teknolojisini kullanması kendisini öne çıkaran faktördür. Bunun yanı sıra mobil para platformlarında düşük maliyetle varlık transferine odaklanıyor.
Ecomi (OMI) Nedir? %9548
Ecomi dijital koleksiyon pazarı VeVe’nin yaratıcısı olarak biliniyor. Dijital varlık koleksiyonculuğu ve blockchain teknolojisini bir araya getiren bir projedir. OMI platform üzerinde koleksiyon alım satımında kullanılan bir utility tokeni olarak yer ediniyor. OMI, dijital varlık koleksiyonculuğunun zirve yaptığı bu senede dikkat çekici artışı ile öne çıktı.
Solana (SOL) Nedir? %7840
Solana, blockchain teknolojisinin temel problemleri olan güvenlik ve ölçeklenebilirliğe odaklanan blockchain projesi. Ölçeklenebilirlik alanında ciddi anlamda yol kat eden Solana’nın bu yükselişinin ardından hızla yükselen ekosistemi yer alıyor. Son olarak NFT sektörünün de Solana’ya dahil olması fiyatının ardı ardına yeni ATH noktalarına ulaşmasını sağladı.
- Bu da ilginizi çekebilir: Solana Yeni ATH’sine Ulaştı: Peki Solana Neden Yükseldi?
Polygon (MATIC) Nedir? %7628
Polygon, Ethereum’un ölçeklenmesine yardımcı olan kullanımı kolay bir platform olarak öne çıkıyor. Her geçen gün kullanıcı sayısı ve işlem talebi artan Ethereum blokzinciri, MATIC’in yükselişinin arkasındaki sebep. Bir tür ikinci katman ölçeklenme teknolojisi olan MATIC NFT’leri de bünyesine dahil ediyor.
Verasity (VRA) Nedir? %7502
Verasity video yayıncıları ve espor alanında reklam gelirlerini ciddi anlamda artırmayı başaran bir proje. Kendi bünyesindeki patentli protokol katmanı proof-of-view’i kullanarak video yayıncıları için reklam gelirlerini artırmayı amaçlıyor.
Dogecoin (DOGE) Nedir? %5780
Artan popülaritesiyle birçok alanda kendini kabul ettiren Dogecoin artık bir şaka olmaktan çıkmış gibi görünüyor. Meme kültürünün bir yansıması olan Dogecoin arkasında Elon Musk’ın da desteğini alınca yükselişini katlayarak sürdürdü.
- Bu da ilginizi çekebilir: KoinSaati Akademi: Dogecoin (DOGE) nedir?
Terra (LUNA) Nedir? %5091
Terra ise küresel ödeme sistemlerine güç sağlamak amacıyla fiat para birimlerine sabitlenmiş stablecoin kullanan blockchain protokolüdür. Terra itibari para sistemlerinin fiyat istikrarı ile blockchain teknolojisinin sansürlenemez özelliklerini bir araya getiren bir felsefeye sahip. LUNA’nın bu sistemdeki yeri ise, sabit değerli kriptoparaların fiyatını stabilize etmek olarak öne çıkıyor.
Fantom (FTM) Nedir? %4796
Fantom kendi bünyesindeki konsensüs mekanizmasını kullanarak DeFi hizmetleri sunan bir akıllı sözleşme platformudur. FTM ise bu sistemdeki akıllı sözleşme problemini çözmede kullanılıyor. Akıllı sözleşmelerin artan önemi ve kullanım alanı artışın arkasındaki neden olarak öne çıkıyor.
Constellation (DAG) Nedir? %4360
Constellation ise kullanıcıların blockchain, merkeziyetsiz uygulama ve kriptopara birimleri oluşturmasına olanak sağlayan açık kaynak platformudur. DAG ise ağ bileşenlerinin birbirleriyle iletişim kurmasına olanak tanıyor.
PancakeSwap (CAKE) Nedir? %3640
Bildiğiniz üzere PancakeSwap Binance Smart Chain tabanlı bir AMM olarak öne çıkıyor. CAKE ise bu sistemde birçok rol alıyor. Kullanıcılar likidite sağlayarak, CAKE stake ederek, Farming yaparak veya launchpad’lerde CAKE kullanıp kazanabiliyor. Shitcoin furyasının özellikle PancakeSwap üzerinden gerçekleşmesiyle artan işlem hacmi ve farm, stake ve launchpad işlemleri Cake’in yükselişinin ardındaki sebepler olarak öne çıkıyor.
- Bu da ilginizi çekebilir: PancakeSwap Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Harmony (ONE) Nedir? %3009
Harmony merkeziyetsiz uygulamaların oluşturulması ve kullanılması için tasarlanmış bir blockchain platformudur. Ağ, saniyeler içinde blok oluşturmaya yarayan rastgele parçalama yöntemini kullanıyor. Merkeziyetsiz uygulamaların artan kullanım alanları yükselişin arkasındaki sebep olarak öne çıkıyor.
Dent (DENT) Nedir? %3008
Dent blockchain teknolojisiyle telekomünikasyon sektörünü bir araya getiren projedir. Bunun yanı sıra E-sim kartlar ve mobil veri planları sunan dijital operatördür. DENT artan yatırımcı sayısı ile dikkatleri çekiyor. Yükselişinin arkasındaki en temel sebeplerden birisi ise bu alanda devrim niteliğinde bir teknolojiyi vaad ediyor olması.
- Bu da ilginizi çekebilir: Dent ve Holo’yu Gelecekte Ne Bekliyor?
Alchemy Pay (ACH) Nedir? %2826
Alchemy fiat ve kripto ekonomileri arasında köprü kuran dünyanın ilk ödeme ağ geçidi çözümüdür. Ağustos ayına kadar bekleneni veremeyen ACH Ağustos ayının başındaki keskin yükselişiyle dikkatleri üzerine çekti.
Kriptoparalar hakkında; merak ettikleriniz, öğrenmek istedikleriniz, soru-cevap, güncel analizler için Telegram kanalımızda bizi takip edin ve iletişimde kalın. KoinSaati’nin Telegram Kanalına katılmak için tıklayınız.